Procuratura Anticorupție anunță că deputata Marina Tauber a fost plasată din nou în arest la domiciliu, de această dată pe un termen de 20 de zile.
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a menționat în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi că biletul spre Tel Aviv a fost procurat duminică, la două zile după ce Marina Tauber a fost anunțată de procurori că vor cere arestul ei.
Pe 1 mai, deputata Marina Tauber a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în rută spre Tel Aviv, Israel, prin Istanbul, Turcia. La baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot astăzi, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei (conform art. 170, Codul de procedură penală).
Pe 5 ianuarie 2023, Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar cu următoarele condiții:
# să nu părăsească localitatea unde își are domiciliul, decât în condițiile stabilite de către judecătorul de instrucție sau, după caz, de către instanță;
# să nu comunice cu persoane care au tangență cu procesul penal respectiv;
# să predea pașaportul judecătorului desemnat cu atribuțiile judecătorului de instrucție.
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
Amintim că, pe 25 octombrie 2022, Marina Tauber a revenit în arest la domiciliu după ce, pe 18 octombrie, a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar.
Marina Tauber este acuzată în baza articolului 181.2 din Codul penal.
Amintim că, pe 19 mai 2022, procurorul general interimar a mai cerut odată ridicarea imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber care era acuzată în baza articolului 243 din Codul penal.
Iar pe 26 mai 2022, deputații au votat și pentru ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber la scurt timp după ce i-au ridicat-o și lui Ilan Șor.