(video) #1MINUTfărăBirocrație: vă povestim într-un minut despre privilegiile deputaților

Design fără titlu (29)
Foto:#diez

În ediția de astăzi a proiectului #1MINUTfărăBirocrație, vă prezentăm pe scurt detalii despre compensații lunare ale deputaților, locul lor de trai oferit de stat și indemnizație lunară primită de aleșii poporului pentru transportul de serviciu.

@diez.md Privilegiile de care beneficiază deputații din Moldova 🇲🇩 #fyp #moldova #chisinau ♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) – SUNNY HOOD STUDIO

Salariul brut al unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova constituie aproximativ 19 000 de lei.
Pe lângă salariu, aleșii poporului beneficiază și de compensații lunare de până la 13 000 de lei. Banii sunt cheltuiți pentru angajarea propriilor consilieri, pentru promovare, pentru contractarea anumitor experți și pentru alte cheltuieli.

Deputații care ajung în Parlament și nu au propria locuință în Chișinău pot beneficia de un loc de trai oferit din partea statului. Oficialii fie sunt cazați în casa-hotel a Parlamentului, fie pot primi o sumă lunară de la 3 300 până la 6 600 de lei pentru închirierea propriei locuințe.

Un alt beneficiu al deputaților este transportul de serviciu. Oficialii pot primi pe parcursul mandatului un automobil din partea statului sau pot solicita o indemnizație lunară de până la 6 500 de lei pentru a acoperi cheltuielile suportate de propriul automobil.

În anul 2022, statul a achitat celor 101 deputați din Republica Moldova peste 20 de milioane de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente