Angajații Air Moldova, după anunțul AAC: „Noi nu vrem să permitem falimentul acestei companii”

air
Foto: Facebook/Air Moldova

Angajații Air Moldova au venit cu o reacție după ce Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova (AAC) a anunțat că există riscul ca acestei companii să îi fie suspendat certificatul de operator aerian, în contextul anulării mai multor zboruri. Aceștia solicită autorităților să se implice în situația creată.

În scrisoarea adresată autorităților se menționează că cei 285 de angajați ai companiei aeriene sunt extenuați și demoralizați, însă, cu toate acestea, continuă să-și exercite onest munca.

„Oamenii de la Air Moldova, noi, nu suntem hoți și grupare criminală! Suntem piloți, însoțitori de bord, tehnicieni, contabili, economiști, dispeceri, agenți de vânzare a biletelor, șoferi, oameni simpli – CETĂȚENI AI REPUBLICII MOLDOVA!”, se arată în mesaj.

Potrivit lor, există doar câteva soluții care ar rezolva problemele cu care se confruntă compania, salvând-o:
# organele competente ar putea anula privatizarea Air Moldova și și-ar putea asuma gestionarea acesteia în calitate de întreprindere de stat;
# statul și-ar putea rezolva în instanță divergențele cu actualii acționari ai companiei și ar putea permite desfășurarea activității acesteia fără a bloca toate resursele;
# statul ar putea scoate sechestrele și debloca activele, astfel încât această companie să poată fi salvată prin vânzarea unui alt investitor.

„Noi, angajații, nu luptăm împotriva nimănui.

Nu suntem afiliați nimănui și, îndeosebi, nu luptăm împotriva pasagerului, care este de fapt cel pentru care lucrăm!

Noi urmărim același scop comun, vrem să zburăm sigur, vrem să ne continuăm activitatea, aici, acasă, în condiții mai bune, într-o țară mai bună.

Noi nu vrem să permitem falimentul acestei companii. Dacă am vrea să falimentăm Air Moldova ar fi suficient să lăsăm mâinile în jos, pentru o singură zi, am fi făcut-o în pandemie și război, dar am continuat să o salvăm!

Nu vrem să rămânem fără locul nostru de muncă, unde am muncit ani la rând cu onestitate și bună credință, în orice condiții și circumstanțe”, punctează angajații Air Moldova.

De asemenea, aceștia menționează că din data de 2 martie, echipa companiei nu activează.


Astăzi, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova a anunțat că există riscul ca să fie suspendat certificatul de operator aerian al Air Moldova, în contextul anulării mai multor zboruri. AAC precizează că motivul pentru care Air Moldova anulează zborurile este situația financiară precară a operatorului aerian.


Amintim că Air Moldova a anulat mai multe zboruri din luna martie. Potrivit Air Moldova, motivul anulării curselor respective este reorganizarea orarului pentru luna martie. 

Pe data de 2 martie, mai multe zboruri ale Air Moldova din și spre Chișinău au fost anulate. Conform companiei, motivul anulărilor au fost dificultățile operaționale. Două aeronave din flota companiei aeriene au fost indisponibile pentru zbor.

Air Moldova a anulat și două zboruri care urmau să fie operate de compania în data de 3, 7, 8 martie și 10 martie.

De asemenea, pe data de 27 februarie, Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) a confirmat că operatorul aerian Wizz Air și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie 2023.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente