Israelul a bombardat Libanul și Fâșia Gaza. UNIFIL a declarat că situația din regiune este „extrem de gravă”

_129301154_gettyimages-1250835049.jpg
Foto:AFP

Armata israeliană a atacat ținte legate de gruparea militantă palestiniană Hamas în Liban. Atacurile a venit drept răspuns în urma unui bombardament major cu rachete asupra Israelului, transmite BBC.

Tensiunile din Ierusalim s-au intensificat după ce poliția israeliană a percheziționat moscheea al-Aqsa din Ierusalim în mai multe nopți consecutive de la începutul acestei săptămâni. Moscheea este al treilea loc sfânt al islamului, iar raidurile israeliene au declanșat confruntări violente cu palestinienii din interior și au provocat indignare în întreaga regiune.

Șeful Hamas, Ismail Haniyeh, care se afla în Liban când au fost lansate rachetele, a spus că palestinienii nu vor „sta cu brațele încrucișate” în fața agresiunii israeliene. Anterior, Hamas a declarat că nu are informații despre cine a tras joi rachete din Liban.

Forțele de Apărare Israeliene au declarat că aproximativ 34 de rachete au fost lansate în Israel din Liban, acesta fiind cel mai mare atac de acest gen de la războiul dintre cele două țări din 2006, care a provocat moartea a aproximativ 1 200 de libanezi și 165 de israelieni.

Avioanele de război israeliene au intensificat și atacurile aeriene în Fâșia Gaza.

BBC transmite că atacurile aeriene israeliene de astăzi sunt cele mai masive de la o rundă de lupte cu Jihadul Islamic din august 2022.

Forța de menținere a păcii a Națiunilor Unite din Liban, UNIFIL, a declarat că situația este „extrem de gravă” și a cerut „reținere și evitarea unei escalade ulterioare”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente