(grafic) Care este țara cu cei mai fericiți oameni în anul 2023. Pe ce loc s-a plasat Republica Moldova

pexels-photo-7149165
Foto: Kindel Media

Raportul Mondial al Fericirii (World Happiness Report) este un studiu anual publicat de rețeaua de Soluționare a Dezvoltării Durabile a Națiunilor Unite (SDSN) care măsoară nivelul de fericire și bunăstare în diferite țări ale lumii. Studiul se bazează pe mai mulți factori: veniturile, speranța de viață, gradul de libertate, gradul de încredere în guvern, gradul de corupție și alți factori sociali și economici.

Raportul mondial al fericirii a fost publicat pentru prima dată în anul 2012 și a devenit o sursă importantă de informații pentru guverne, organizații neguvernamentale și cercetători care doresc să înțeleagă factorii care determină nivelul de fericire și bunăstare într-o societate. În anul 2023, raportul a fost publicat în data de 20 martie, de Ziua Internațională a Fericirii. World Happiness Report a declarat că: „Există un consens tot mai mare cu privire la modul în care ar trebui măsurată fericirea; acest consens înseamnă că fericirea națională poate deveni acum un obiectiv operațional pentru guverne”.

În acest an, cea mai fericită țară din lume s-a dovedit a fi Finlanda, aceasta fiind urmată de Danemarca, Islanda și Israel.

România s-a plasat în acest top pe locul 24, iar Republica Moldova – pe locul 63. Țara noastră a reușit să întreacă Federația Rusă, China, India și alte state.

Cei mai triști oameni s-au dovedit a fi în Afganistan. Mai jos, puteți viziona raportul integral.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente