Termoelectrica a anunțat când se va opri sezonul de încălzire în acest an. Câte solicitări de deconectare au avut loc

caldura
Foto:chisinau.md

Termoelectrica a anunțat că sezonul de încălzire se va opri după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului între orele 18.00 – 6.0 depășește +10 °C.

Termoelectrica comunică că până la acest moment a fost înregistrată doar o solicitare oficială de deconectare a agentului termic, din partea consumatorilor.

Concomitent Termoelectrica informează că în perioada 7-13 martie, odată cu majorarea temperaturilor aerului exterior, consumatorii au redus consumul de energie termică, ajustând debitele agentului termic la branșamente, astfel diminuând consumul de energie termică cu cca 13 %.

Cantitatea de energie termică economisită de fondul locativ și agenții economici, în perioada menționată mai sus, constituie circa 5 500 Gcal sau peste 25 milioane de lei.

În același timp, Termoelectrica face apel către administratorii de bloc să asigure reglarea debitului și a temperaturii în blocurile locative, pentru confortul termic al locatarilor și neadmiterea unui supraconsum de energie termică, la fel recomandă consumatorilor să gestioneze consumul de energie termică în mod rezonabil, prin aplicarea unor practici economice și prin conservarea resurselor energetice, în măsura posibilităților.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente