Filmul „O țară mică cu inimă mare” va avea o premieră la televiziune. Când o să putem urmări documentarul

Sergiu-Hanganu-Hanul-lui-Hanganu-Moldova-documentary
Foto: Sursă foto: moldova.travel

Filmul documentar „O țară mică cu inimă mare” își va avea premiera la televiziune în data de 24 februarie, la ora 18.00, pe canalul național TV Moldova1.

La fel, în data de 23 februarie, la emisiunea Live Studio de la Moldova 1, veți putea urmări o discuție despre film cu regizoarele Daniela Donici și Lucia Lu, dar și una din protagonistele filmului Olesea Cojocaru de la Eco Resort Butuceni.

„Peste noapte, una dintre cele mai puțin cunoscute și mai mici țări din Europa a devenit casa a zeci de mii de refugiați ucraineni, ca niciodată în istoria sa modernă. Moldovenii și-au deschis imediat ușile și inimile, în mod sincronizat, fără ca cineva să le ceară acest lucru. Așa, pur și simplu”, au menționat cei de la Moldova Travel.

Conform informațiilor, documentarul a fost filmat în primăvara 2022, când familiile ucrainene au fugit din fața bombardamentelor care le-au distrus casele, trecând, în consecință, granița în Republica Moldova în căutarea siguranței și a refugiului.

Sursă: moldova.travel

Amintim că, în data de 22 iunie 2022, după Ziua Mondială a Refugiaților, a fost lansat filmul documentar dedicat crizei refugiaților ucraineni din Republica Moldova.

Filmul „O Țară Mică cu Inimă Mare” urma să fie proiectat pentru publicul larg în premieră la „Seri de Cronograf”, iar apoi la festivalurile de film din regiune, precum și la unele pensiuni și locații din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente