ILGA-Europe anunță că anul 2022 a fost marcat de o creștere bruscă a violenței împotriva persoanelor LGBTQ+

pexels-photo-1209843
Foto:Alexander Grey

Anul 2022 a fost marcat de o creștere bruscă a violenței împotriva persoanelor LGBTQ+ în Europa și Asia Centrală, avertizează ONG-ul ILGA-Europe în raportul său anual publicat pe 20 februarie.

ILGA-Europe cuprinde peste 600 de organizații din 54 de țări din Europa și Asia Centrală, într-un raport publicat astăzi, asociația afirmă că „anul 2022 a fost cel mai violent an pentru persoanele LGBTQ+ din întreaga regiune de mai bine de un deceniu”, discursul de ură la adresa minorităților sexuale fiind tot mai răspândit.

ONG-ul constată, de asemenea, o creștere a numărului de sinucideri raportate ale persoanelor LGBTQ+, invocând pe cea a unui cuplu tânăr din Armenia, victime a hărțuirii, precum și pe cele a trei femei trans din Italia și una din Moldova.

ILGA-Europe a reamintit despre atacul care a avut loc lângă un bar gay din Oslo în iunie, când un bărbat a deschis focul în marginea sărbătorilor Pride, ucigând două persoane și rănind 21. La fel și cel care a lăsat doi morți și unul rănit în octombrie în fața unui bar din Bratislava frecventat de comunitatea LGBTQ+.

În Azerbaidjan, un activist LGBTQ+, Avaz Hafizli, a fost mutilat și ucis de vărul său în februarie 2022, iar, în Irlanda, două crime homofobe au avut loc în aprilie în orașul de coastă Sligo, subliniază ILGA-Europe.

Potrivit ONG-ului, atacurile fizice sau verbale anti-LGBTQ+ sunt în creștere în Franța, Germania, Ungaria, Islanda, Irlanda, Muntenegru, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Spania, Elveția, Turcia, Ucraina și Statele Unite. Regatul.

ILGA-Europe notează, totuși, că condamnările pentru autorii acestor crime sunt mai numeroase, în special în Azerbaidjan, Bulgaria, Republica Cehă, Franța, Georgia, Grecia, Ungaria, Macedonia de Nord, Spania și Ucraina.

„În întreaga Europă, multe personalități politice au reacționat cu groază la asasinatele persoanelor LGBTQ+ din acest an și, deși sunt încă necesare expresii de solidaritate, aceasta nu abordează rădăcina problemei”, a adăugat Evelyne Paradis, chemând „liderilor progresiști ​​să găsească modalități eficiente de combatere a discursului instigator la ură.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente