Postul de televiziune „Cinema 1” a fost amendat cu 14 000 de lei. Care au fost încălcările

glenn-carstens-peters-EOQhsfFBhRk-unsplash
Foto:Glenn Carstens-Peters

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat cu 14 000 de lei postul de televiziune „Cinema 1” pentru încălcarea mai multor puncte din concepția generală a serviciului de programe. Controlul a fost realizat ca urmare a autosesizării membrului CA, Orest Dabija, în perioada 09 – 15 ianuarie 2023.

Potrivit comunicatului de presă eliberat de către CA, calculele la structura serviciului de programe au arătat că postul „Cinema 1” a avut mai puțină producție proprie. Canalul de televiziune a înregistrat cu 23,28 % mai puține programe audiovizuale realizate de producători ce provin din statele membre ale UE sau din statele terțe participante la Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră, decât era prevăzut în concepția de programe.

Au fost depistate abateri și la procentajul operelor audiovizuale europene, unde din 54,5 % au fost realizate 48,78 %. La programele informative și analitice s-au difuzat 10 % față de 0 % trecute în concepție. Și procentul publicității difuzate a depășit durata prevezută în concepție cu 8,53 %.

De asemenea, în cadrul ședinței de astăzi, CA a dispus efectuarea unui control la capitolul respectării concepției generale de programe, prevăzută în conținutul licenței de emisie a postului „Orizont TV”, și a unui control privind respectarea drepturilor de autor și conexe, legat de difuzarea producțiilor „NTV” la acest post.

CA a mai hotărât efectuarea verificărilor asupra unui alt serviciu media de televiziune, „Exclusiv TV”, la capitolul respectării concepției generale de programe și a condițiilor de licență ce țin de sigla/elementele de identificare ale serviciului media.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente