(foto) În Moldova a fost elaborată o hartă cu locații publice care pot fi folosite drept adăposturi antiaeriane

harta
Foto: captură de ecran/mail.google.com

În timpul emisiunii „Cabinet din umbră” de la Jurnal TV, ministra afacerilor interne, Ana Revenco, a anunțat despre elaborarea unei hărți interactive a adăposturilor antiaeriene din Moldova. Ministra a precizat că harta respectivă conține locații de pe teritoriul țării cu acces public care, în caz de necesitate, pot fi folosite drept loc de adăpost.

În timpul emisiunii, ministra a spus că: „Ceea ce ne-a reușit nouă este să inspectăm locațiile posibile care pot fi recomandate ca și construcții de protecție temporară, în contextul crizei în care ne aflăm, pentru cetățeni, în special, pentru locuitorii municipiului Chișinău”.

Potrivit lui Revenco, astfel, echipa de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a elaborat o hartă interactivă cu locațiile publice care pot fi folosite pe post de adăpost.

„Iarăși, repet, este o soluție temporară…A fost o soluție propusă în situație de criză, dar acest domeniu cert trebuie să se regăsească pe agenda prioritară a instituțiilor”, a specificat ministra.

De asemenea, aceasta a menționat că Ministerul Afacerilor Interne a solicitat de la AST (Agenția pentru Supraveghere Tehnică) să realizeze o inspecție, prin care să stabilească ce construcții sunt conforme și care nu. „Am propus și un nou regulament, prin care să fie stabilit clar atribuțiile fiecărui actor în acest domeniu. Sper ca agenda Guvernului, care este plină cu foarte multe subiecte, să găsească spațiu și pentru acest subiect”, a conchis Revenco.

captură de ecran/mail.google.com

Harta poate fi accesată aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente