GENDERDOC-M a anunțat că va depune o plângere cu privire la reacția Mitropoliei Moldovei la decizia CtEDO

Mars-LGBT-Moldova-920×614
Foto: #diez

În data de 30 ianuarie, Biserica Ortodoxă din Republica Moldova a venit cu o reacție referitoare la decizia CtEDO din 17 ianuarie 2023 privind legiferarea cuplurilor LGBT. În acest sens, centrul de informații GENDERDOC-M a anunțat că va depune o plângere.

„Textul declarației conține discurs de ură, instigare la discriminare față de persoanele homosexuale, amenințări și chemare la nesupunere, încălcări prevăzute de Codul Penal al Republicii Moldova, Articolul 346. Instigarea la acţiuni violente pe motive de prejudecată. De asemenea, declarația Mitropoliei conține enunțuri ce contravin Constituției Republicii Moldova, cum ar fi art.20. Accesul la justiție și art. 31. Libertatea conștiinței. Centrul de Informații GENDERDOC-M intenționează să depună o plângere pe acest fapt”, au menționat cei de la GENDERDOC-M în postarea lor.

Centrul a mai accentuat că: „Libertatea conștiinței și libertatea credințelor religioase sunt libertăți fundamentale umane și acestea nu pot fi îngrădite sub nicio formă și nici nu pot fi folosite drept scuză pentru a încălca drepturilor altor oameni sau grupuri minoritare. În Republica Moldova, Biserica este separată de stat și toți cetățenii sunt egali în drepturi, indiferent de orice criterii, cum ar fi religia, orientarea sexuală, identitatea de gen”, au pus reprezentanții centrului.

Toate reacția centrului de informații o puteți găsi aici.


Amintim că Biserica Ortodoxă a Republicii Moldova menționează că „cea mai timidă tentativă de a înregistra legal un cuplu gay în țara noastră, va fi urmată de o reacție pe măsură”.

De asemenea, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove reiterează că nu s-a opus și nici nu se opune aspirațiilor europene ale țării noastre, însă își dorește ca această integrare să aibă loc cu respectarea adevăratelor valori creștine și istorice ale Europei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente