(video) Primul cartonaș alb din istoria fotbalului a fost arătat în Portugalia. Ce înseamnă acesta și cine l-a primit

Collage-Maker-23-Jan-2023-06.53-AM-1024×576
Foto: givemesport

Primul cartonaș alb din istoria fotbalului a fost arătat în derbyul feminin dintre Benfica și Sporting, încheiat cu scorul de 5-0. Cartonașul face parte dintr-o serie de noi introduceri în fotbal și are drept scop încurajarea valorilor etice în sport.

Pe lângă tradiționalele cartonașe galbene și roșii, arbitrii meciurilor de fotbal feminin din Portugalia mai au în dotare și un cartonaș alb. Este vorba despre o inițiativă recentă prin care se încearcă promovarea fairplayul pe stadioane și încurajarea valorilor etice în sport, relatează GIVEMESPORT.

Deși inițiativa nu este încă larg răspândită, face parte dintr-o serie de noi introduceri în fotbal, care includ, de asemenea, înlocuiri în cazul unor comoții cerebrale a jucătorilor și o pauză mai lungă – așa cum s-a văzut la recentul Campionat Mondial de Fotbal din Qatar.

Pe parcursul meciului dintre echipele feminine Benfica și Sporting, înainte de pauză, unui suporter i s-a făcut rău în tribune și partida a fost întreruptă timp de câteva minute. Staffurile medicale ale celor două echipe au acordat imediat primul ajutor fanului din tribune, respectiv suporterul a revenit la normal.

Înainte de a fluiera reluarea jocului, arbitrul a arătat de două ori cartonașul alb, pentru fiecare echipă medicală a celor două echipe. Cartonașul alb a fost acordat pentru promptitudinea cu care au intervenit echipele medicale pentru a ajuta persoana care se simțea rău.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 5-0 în favoarea fotbalistelor de la Benfica.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente