Estonia oferă Ucrainei toate obuzierele sale de 155 mm. Cele mai importante evenimente din a 334-a zi de război

Foto:Facebook/Estonian Embassy in Kyiv

Astăzi este a 334-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Apărătorii Ucrainei au distrus trei depozite de muniții inamice și au doborât o dronă rusească.

În decurs de 24 de ore, trupele ucrainene au demolat trei depozite de muniții ale Rusiei și au doborât o dronă ce aparținea armatei ruse, potrivit unui raport al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

🟣 Congresul Statelor Unite ale Americii consideră că trebuie să furnizeze Ucrainei rachete balistice tactice operaționale cu rază lungă de acțiune ATACMS.

Acest lucru a fost menționat într-un interviu al președintelui Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanților, Michael McCaul, pentru ABC News. Republicanul a reamintit că ucrainenii au reușit anterior să stăpânească cu succes toate tipurile de arme care le-au fost furnizate de SUA.

„Ei câștigă atunci când le oferim ceea de ce au nevoie”, a subliniat McCaul.

🟣 Estonia dăruiește Ucrainei toate obuzierele sale de 155 mm.

„Vom oferi toate obuzierele noastre de 155 mm Ucrainei. Vrem să creăm un precedent în acest fel astfel încât alte țări să nu aibă nicio scuză pentru a nu furniza Ucrainei armele necesare pentru a câștiga războiul”, a declarat ambasadorul estonian în Ucraina, Kaimo Kuusk.

Ambasada Estoniei a reamintit că guvernul său a adoptat următorul și acum cel mai mare pachet de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 113 milioane de euro. Potrivit raportului, acesta include:
# zeci de obuziere FH-70 de 155 mm și D-30 de 122 mm;
# mii de proiectile de artilerie de 155 mm;
# sute de lansatoare de grenade antitanc M2 Karl-Gustaf cu muniție și echipamente de sprijin pentru unitățile de artilerie.

De asemenea, a fost remarcat faptul că Estonia va continua să ofere Forțelor Armate ale Ucrainei atât instruire de bază, cât și de specialitate.

🟣 Armata rusă intenționează să „reeduce” tinerii ucraineni din teritoriile ocupate, prin înființarea echivalentului lor al „Tineretului hitlerist”. Acest lucru a fost raportat de Centrul pentru Rezistență Națională.

Militarii ruși au efectuat un sondaj în rândul tinerilor din teritoriile ocupate și au descoperit că tinerii ucraineni nu îi susțin. Din acest motiv, a fost luată decizia de a intensifica lucrul cu copiii ucraineni, cu scopul de a schimba atitudinea locuitorilor din regiune timp de 10 ani.

Potrivit Centrului pentru Rezistență Națională, militarii ruși intenționează, de asemenea, să pună mai mult accent pe rolul Rusiei în cel de Al Doilea Război Mondial, să țină discursuri regulate ale «veteranilor operațiunii militare speciale în Ucraina» în școli și, în general, să sporească numărul «orelor de patriotism» în școli”.

De asemenea, în postare se arată că până acum au mai fost organizate diferite mișcări cu scopul de a „distruge identitatea copiilor ucraineni”, cum ar fi „Mișcarea celor dintâi”, care este ceva asemănător cu „Comsomol” și care are semnele unui cult totalitar.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente