(doc) Cele mai bune destinații din Europa pentru călătorii cu un buget mic

veneția
Foto:unsplash/Henrique Ferreira

Călătoriile ne lărgesc orizonturile, creând astfel experiențe unice și noi amintiri. În ultimul timp, din cauza costurilor ridicate, majoritatea oamenilor preferă să nu cheltuie bani pentru călătorii. omio.com a creat o listă a destinațiilor din Europa, pe care le poți vizita, având un buget redus.

În acest articol vei găsi numărul de activități gratuite pe care le poți face în orașe, numărul de muzee care au intrare gratuită, numărul de atracții turistice cu intrare gratuită, prețul la transport, dar și prețurile aproximative pentru a lua masa în restaurante și cafenele.

Pentru a crea această listă, au fost analizate 100 de orașe din Europa, iar fiecare a primit câte un scor.

#1. Granada, Spania – 100 de puncte

Granada din sudul Spaniei s-a clasat pe primul loc, devenind cea mai bună destinație de călătorie cu buget redus. Orașul andaluz oferă o gamă largă de activități gratuite, 112 mai exact. Dacă ești pasionat(ă) de muzee, 10 instituții de acest fel au intrarea gratuită. Turul orașul, la care poți vizita cele mai importante obiective turistice din Granada, costă aproximativ șapte euro.

Sursă foto: unsplash/Dimitry B

#2. Bruges, Belgia – 93,6 puncte

Orașul Bruges este renumit pentru că este considerat capitala mondială a ciocolatei. Multe tururi turistice se centrează pe cultura ciocolatierilor belgiene. Aici poți găsi 142 de activități turistice gratuite.

Sursă foto: unsplash/Tamara Gogua

#3. Veneția, Italia – 82,3 puncte

Chiar dacă Veneția poate părea un oraș scump, să știi că aici poți găsi 136 de atracții turistice care au intrarea gratuită. Două dintre cele mai renumite sunt Piața San Marco și Podul Rialto peste Marele Canal. De asemenea, 22 de muzee din Veneția au intrare gratuită, și în loc să cumperi apă îmbuteliată, care este destul de costisitoare, îți poți umple sticla la cele 189 de fântâni publice.

Sursă foto: unsplash/Henrique Ferreira

#4. Valecia, Spania – 81,7 puncte

În Valencia sunt disponibile 125 de activități turistice gratuite. Dintre acestea, 12 sunt muzee, iar 55 sunt obiective turistice. O cină în oraș, pentru două persoane costă aproximativ 45 de euro.

Sursă foto: unsplash/William Carletti

#5. Edinburgh, Scoția – 73,5 puncte

În Edinburgh sunt disponibile 321 de activități turistice gratuite. Dintre acestea, 28 sunt muzee, iar 112 sunt obiective turistice. Turul orașul, la care poți vizita cele mai importante obiective turistice din Granada, costă aproximativ 11 euro.

Sursă foto: unsplash/Connor Mollison

Caracteristicele celorlalte orașe incluse în listă pot fi vizualizate în documentul de mai jos.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente