Renato Usatîi revine în politică. A anunțat un restart al Partidului Nostru

Renato Usatîi
Foto:captură ecran

Fostul primar al municipiului Bălți Renato Usatîi a anunțat că revine în politica națională și face un restart al „Partidului Nostru”. Această decizie a luat-o după mai bine de un an de când și-a anunțat demisia din funcția de primar.

„Eu astăzi vreau să declar că anunț un restart al Partidului Nostru la nivel național. Voi merge personal în fiecare localitate din Republica Moldova pentru a revizui și a face unele schimbări în structurile partidului. Sunt sigur că există foarte mulți cetățeni care s-au dezamăgit nu numai în actuala guvernare, dar și în opoziție. Trebuie să pregătim partidul pentru congres ca să alegem președintele, vice-președinții etc.”, a menționat Usatîi.

Usatîi a declarat că, făcând o analiză profundă, a înțeles că sunt foarte mulți cetățeni care își doresc reîntoarcerea lui pe arena politică.

„În anul 2021, la alegerile parlamentare, cetățenii Republicii Moldova i-au ales pe cei care doreau ca să-i guverneze. Eu cred că le-am dat suficient timp pentru a-și demonstra capacitățile. Am dat timp și opoziției ca să-și demonstreze capacitățile. Plecarea mea din funcția de primar al municipiului Bălți era strict legată de respectul față de votul cetățenilor ce și-au ales guvernarea și opoziția la alegerile parlamentare”, spune Usatîi.

Menționăm că în toamna anului 2023 vor avea loc alegeri locale generale în toată țara.

Amintim că, pe 12 iulie 2021, Renato Usatîi a anunțat că părăsește funcția de primar al municipiului Bălți, pleacă din politică și se va ocupa de afaceri. Această decizie vine în contextul pierderii alegerilor parlamentare din 11 iulie 2021, în special din cauza obținerii unui număr mic de voturi în orașul Bălți.

Blocul electoral „Renato Usatîi” a obținut un scor de 4,10 % la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente