Înscrie-te gratuit la cursul de comunicare nonviolentă și învață să-ți exprimi emoțiile în liniște și pace

comunicare nonviolenta

Te-ai săturat de neînțelegeri și conflicte la locul de muncă? Dorești să construiești relații trainice, autentice și sănătoase cu partenerii și colegii tăi? Află că toate conflictele pot fi depășite cu ajutorul comunicării nonviolente. Înscrie-te la trainingul pentru comunicare nonviolentă, care te va ajuta să trăiești în armonie și pace.

Cuvintele pot provoca durere și suferință. Trăim într-o societate în care există persoane indiferente, nemiloase și violente iar ca să supraviețuiești devii crud, nemilos și răzbunător. Spune STOP acestui cerc vicios al brutalității și învață cum să combați acest fenomen cu ajutorul comunicării nonviolente. 

Comunicarea nonviolentă (CNV) ne ajută să conștientizăm că, înainte de a fi înțeleși, avem nevoie să îl înțelegem mai întâi pe oponent. Ne ajută să învățăm să îi ascultăm pe ceilalţi, cu empatie și respect și ne propune răspunsuri conștiente în loc de reacții imediate. CNV oferă un cadru simplu, dar puternic, care transformă modul în care interacționăm cu ceilalți: observația, emoția, nevoia și cererea. 

Pe măsură ce înlocuim vechile tipare de apărare, atac sau evitare a criticilor și judecăților pe care le resimțim, putem dobândi o înțelegere mai profundă a noastră și a celor din jur. Rezistenţa, tendinţele defensive şi reacţiile violente sunt minimalizate. Concentrându-ne asupra a ceea ce observăm, simțim și avem nevoie, în loc să emitem judecăți de valoare, putem atinge profunzimea naturii noastre și putem înțelege nevoile umane care stau la baza comportamentelor și nevoilor noastre. 

Te așteptăm alături de noi ca să explorăm împreună ipoteze și principii care stau la baza abordării comunicării nonviolente*, ne vom dirija atenția către exprimarea nevoilor și emoțiilor și ne vom asculta dincolo de cuvinte. Trainerul acestui curs este Letiția Lucescu – Cognitive Behavioural Coaching, MCC, care deține expertiză internațională de coaching și facilitare cu peste 20 de ani experiență.

Înscrie-te acum și fă încă un pas spre o viață mai împlinită, în armonie și pace!

Data: 27-28 ianuarie 2023

Ora: 9:0

Locație:  Centrul European de Educație FIDES, str. Mușatinilor nr. 1, mun. Chișinău (Repere: fosta uzină Alfa, Sediul principal Orange, Piața Delfin).

Link de înscriere găsești AICI.

Principiile și tehnicile comunicării nonviolente:

# Cum să identifici și să îți exprimi eficient nevoile și sentimentele;

# Cum să comunici într-un mod care duce la o înțelegere și o conexiune mai profunde;

# Cum să rezolvi conflictele prin empatie și colaborare.

Acest curs este dezvoltat în cadrul proiectului „Abilitarea femeilor prin Alianța de Conectare pentru Reziliență Pretutindeni în Moldova” (NE PASĂ în Moldova), finanțat printr-un grant al Institutului pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR) cu suportul Oficiului pentru Afaceri Externe și Commonwealth al Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (FCDO).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente