Soldații ruși au distrus malul stâng al orașului Mariupol. Cele mai importante evenimente din a 315-a zi de război

razboi
Foto:Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Astăzi este a 315-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 În această noapte, invadatorii ruși au tras în zonele rezidențiale din Nikopol. Aproximativ o duzină de obuze ale inamicului au zburat în zonele rezidențiale ale orașului. Despre asta a anunțat șeful Administrației militare regionale Dnipropetrovsk, Valentân Reznicenko pe canalul său Telegram. Totodată, în oraș au fost avariate mai multe imobile de locuit și mai multe anexe, un autoturism, o conductă de gaz și o conductă electrică.

🟣 Rusia a bombardat regiunea Zaporijjea. În urma bombardamentelor, un incendiu a izbucnit la o instalație de infrastructură civilă. O persoană a fost rănită în urma bombardamentelor. Acest lucru a fost anunțat de șeful Administrației militare regionale Zaporijjea, Oleksandr Staruh, pe canalul său oficial de Telegram.

„În urma bombardării infrastructurii civile, a izbucnit un incendiu. Potrivit datelor preliminare, o persoană a fost rănită. Serviciile relevante lucrează la fața locului”, a transmis Staruh.

🟣 Soldații ruși au distrus malul stâng al orașului Mariupol. „Malul stâng al Mariupolului nu mai este. Din punct de vedere fizic, invadatorii transformă orașul într-un peisaj pentru apocalipsă. Privind numeroasele fotografii și videoclipuri din oraș, este imposibil să aflăm nu doar adresa, dar uneori cartierul orașului”, a declarat Petro Andriușcenko, consilier al primarului Mariupolului, într-o postare publicată pe pagina de Telegram a acestuia.

🟣 Armata rusă a atacat Forțele de Apărare în apropierea a 10 așezări ucrainene. Soldații ruși își concentrează eforturile pe desfășurarea de operațiuni ofensive în direcția orașului Bahmut și încearcă să îmbunătățească poziția tactică a unităților forțelor de ocupare din Avdiivka, Kupeansk și Lâman, se precizează în rezumatul Statului Major al Forțelor Armate al Ucrainei publicat pe Facebook.

🟣 Unitățile Forțelor de Apărare au atacat clădirea biroului comandantului de ocupație din Vasâlivka, regiunea Zaporijjea. „Le trimitem salutări orcilor care sunt găzduiți compact în biroul comandantului Vasâlivka, regiunea Zaporijjea. Așteptăm vești confirmate și bune, dar auzim deja urletele răniților și sacii mortuari sunt deja despachetați”, relatează departamentul de Comunicații Strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei într-o postare pe Telegram.

🟣 Pierderile Rusiei în Ucraina au crescut cu 720 de invadatori pe zi. Acum, pierderile totale în luptă ale inamicului rus în statul ucrainean sunt de aproximativ 108 910 persoane, a raportat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, într-o postare pe Facebook. Două tancuri, șase vehicule blindate de luptă, șase sisteme de artilerie, un sistem de apărare aeriană, trei drone operațional-tactice, precum și 10 vehicule și autocisterne au fost, de asemenea, lichidate de către armata ucraineană, relatează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Sursă: Facebook/GeneralStaff.ua

🟣 Ucraina a invitat forțele de menținere a păcii ONU la centrala nucleară din Zaporijjea. Ucraina dorește ca ONU să trimită trupe de menținere a păcii la centrala nucleară din regiunea Zaporijjea chiar și fără un acord cu Rusia pentru a crea o zonă de securitate acolo. Acest lucru a fost declarat de șeful companiei de energie nucleară de stat ucraineană Energoatom, Petro Kotin, transmite Reuters.

Potrivit șefului companiei de energie nucleară de stat ucraineană Energoatom, forța de menținere a păcii va fi o modalitate de a pune capăt controlului rusesc asupra stației. Cu toate acestea, absența unei zone de securitate poate face dificilă definirea granițelor zonei de control a unei misiuni de menținere a păcii, punând forțele de menținere a păcii în pericol.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente