Armata rusă va permite oficial jefuirea și uciderea civililor în Ucraina. Cele mai importante evenimente din a 297-a zi de război

razboi
Foto:Міністерство оборони України

Astăzi este a 297-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Militarii ruși au atacat sediul ajutorului umanitar din suburbiile Hersonului. O femeie a murit din cauza rănilor, iar alte două persoane au ajuns la spital, a declarat Biroul Președintelui ucrainean Volodâmâr Zelenski.

🟣 Armata rusă recrutează muncitori în Mariupol pentru a dota structurile defensive de lângă orașul ucrainean Berdeansk. Consilierul primarului din Mariupol, Petro Andriușcenko, a scris despre acest lucru pe Telegram.

„În Mariupol, prin anunţuri publice, au început să caute muncitori care să doteze structurile defensive din regiunea Berdeansk. Ei promit salarii de 5 000 de ruble pe zi, hrană şi locuinţe gratuite”, a declarat Andriușcenko.

🟣 Astăzi, apărătorii ucraineni au lichidat mai mulți soldați ruși. Rezumatul Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei prezentat pe Facebook raportează că, în perioada 24 februarie – 17 decembrie, armata rusă a pierdut aproximativ 97 000 de oameni.

Sursă: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine 

🟣 Armata rusă a bombardat regiunea Herson de 27 de ori în această zi. Militarii ruși au folosit artilerie, mai multe lansatoare de rachete și mortiere. După cum a menționat președintele Administrației militare regionale Herson, Iaroslav Ianușevâci, pe Telegram, invadatorii ruși au intrat într-o școală și într-o întreprindere, au distrus linii electrice, clădiri private și apartamente.

🟣 În Krivâi Rih, salvatorii au scos cadavrul unui copil de un an și jumătate de sub dărâmăturile unei case distruse de o rachetă rusească, transmite unian.net. Potrivit șefului Administrației militare regionale Dnipropetrovsk, Valentân Reznicenko, greva de ieri asupra orașului s-a soldat cu moartea a patru persoane.

🟣 Armata rusă vrea să reorganizeze spitalele militare din regiunea Luhansk. Invadatorii ruși urmează să reformateze toate spitalele din regiunea ucraineană pentru a-și servi militarii răniți. Acest lucru este raportat de Centrul pentru Rezistență Națională. Potrivit acestora, spitalul multidisciplinar numărul 15 al orașului Luhansk refuză să servească civilii.

🟣 Armata rusă va permite oficial jefuirea și uciderea civililor în Ucraina. Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat în primă lectură un proiect de lege care înlătură răspunderea penală pentru infracțiunile comise pe teritoriile ocupate ale Ucrainei, dacă acestea au fost comise de dragul „apărării intereselor Rusiei”.

🟣 Potrivit departamentului de sănătate al Administrației Regionale de Stat Cernihiv, de la începutul războiului, 650 de civili au fost uciși și 1 112 au fost răniți în regiune. Administrația militară regională Cernihiv presupune că în pădurile din regiune există locuri de înmormântare necunoscute ale civililor care au murit în timpul ofensivei armatei ruse.

Sursă: ua.depositphotos.com

Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.


Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente