Ambasadorul SUA la Chișinău a felicitat Moldova pentru stabilirea acordului de colaborare cu MGRES

318720367_520317733468477_3764493233615345609_n
Foto:Facebook/U.S. Embassy Moldova

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent Logsdon, a avut marți, 6 decembrie, o convorbire telefonică cu ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, în cadrul căreia a felicitat Republica Moldova pentru contractul stabilit între statul nostru și „Moldvaskaia GRES” de furnizare a energiei electrice. Anunțul a fost făcut într-un comunicat publicat de Ambasada SUA.

Potrivit ambasadorului SUA la Chișinău, „acest acord reprezintă un pas important în eforturile Moldovei de a-și consolida securitatea energetică și de a minimiza creșterea prețurilor pentru consumatori”.

Ambasadorul a promis sprijinul continuu al SUA pentru necesitățile de energie și electrifcitate ale Republicii Moldova, transmite Ambasada SUA într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook.

„Am avut o discuție telefonică cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon. I-am mulțumit pentru tot suportul pe care îl oferă țării noastre pentru depășirea crizei energetice. O echipă de experți, din cadrul programului USAID Securitatea Energetică a Republicii Moldova, lucrează cot la cot cu echipa și colegii mei. Împreună suntem mai puternici!”, a declarat Andrei Spînu.


Amintim că ieri, 5 decembrie, viceprim-ministrul Andrei Spînu a ieșit în fața presei cu mai multe declarații referitoare la negocierile care au fost purtate cu regiunea transnistreană și în urma cărora s-a ajuns la compromisul de a oferi tot gazul livrat de către Gazprom malului stâng, iar în schimb, malul drept urmează să primească energie electrică de la Centrală de la Cuciurgan.

Totodată, Spînu a declarat că negocierile au loc din luna noiembrie, iar decizia de a ajunge la acest compromis „a fost una complicată, dar rațională”. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente