În PMAN au început pregătirile pentru decorarea pomului de Crăciun

1093728__63873e435a14d
Foto: IPN

În Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) a început instalarea Pomului de Crăciun. Astăzi va fi montat carcasul, dar pentru ziua de mâine este preconizată împodobirea bradului, transmite IPN.

Responsabila pentru comunicare din cadrul Primăriei Chișinău, Natalia Ixari, a declarat pentru #diez că urmează să vină cu detalii privind data oficială de inaugurare a pomului de Crăciun.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a informat cetățenii despre consumul din acest an pentru toate decorațiunile din oraș, care se echivalează aproximativ cu consumul de energie electrică pentru un bloc de locuit cu 25 de apartamente. Lângă brad va fi inaugurat și un Târg de Crăciun.

„Sărbătorile de iarnă ne bat la ușă și în acest an Primăria Chișinău va amenaja tradițional «Târgul de Crăciun» în centrul capitalei, dar și în alte sectoare. Am făcut calcule și consumul de energie electrică pentru toate decorațiunile din tot orașul ne costă aproximativ cât este și consumul unui bloc de locuit cu 25 de apartamente”, a menționat primarul.

De asemenea, potrivit municipalității, la organizarea sărbătorilor de iarnă sunt implicați și parteneri care vor dona generatoare electrice, care ulterior vor fi oferite instituțiilor educaționale din capitală.

„Toate decorațiunile procurate în ultimii trei ani sunt la balanța Primăriei Chișinău, la direcții, întreprinderi și preturi. Scopul nostru a fost ca Primăria să nu închirieze în fiecare an decorațiunile pentru sărbători, cum se făcea anterior, dar să le înnoim an de an find procurate pentru Chișinău”, mai specifică Ion Ceban.

Amintim că în Chișinău va fi amenajat târgul de Crăciun „Sătucul de Iarnă”. Unde este amplasat și când își începe activitatea aflați aici.

Bradul este instalat în Chișinău din anul 2018. Până atunci, se obișnuia instalarea unui brad natural. De multe ori, brazii treceau prin mai multe peripeții până ajungeau în PMAN. Vă invităm să citiți mai multe despre istoria brazilor din Chișinău AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente