Republicanii și-au asigurat 218 locuri necesare pentru o majoritate în Camera Reprezentanților

Congress
Foto:Unsplash/Louis Velazquez

Republicanii și-au asigurat 218 locuri necesare pentru o majoritate în Camera Reprezentanților la o săptămână după alegerile de la jumătatea mandatului, transmite BBC. Democrații vor menține controlul asupra camerei superioare, Senatul. Victoria le oferă republicanilor puterea de influența agenda președintelui Joe Biden în următorii doi ani şi ar putea să îi ofere posibilitatea lui Donald Trump de a reveni la Casa Albă.

Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi a declarat că democrații camerei vor continua să joace un rol principal în sprijinirea agendei președintelui Biden – cu o puternică pârghie asupra unei majorități reduse republicane.

Liderul republican și reprezentant al districtului 23 din California în Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, a scris pe Twitter că americanii sunt pregătiți pentru o nouă direcție, iar republicanii sunt gata să facă față.

McCarthy a fost ales marți de republicani de rang înalt pentru a fi candidatul lor pentru a o înlocui pe Nancy Pelosi în funcția de viitor președinte al Camerei Reprezentanților. Pentru a fi ales, liderul minorității republicane trebuie să câștige sprijinul majorității din partea celor 435 de membri ai Plenului Camerei.

Potrivit Reuters, această victorie pune bazele unei guvernări divizate. Se menționează că inflația ridicată a oferit republicanilor motive pentru a ataca liberalii, alegătorii fiind indignați de creșterea prețurilor. Totodată, alegătorii s-au divizat după ce în iunie, 2022, Curtea Supremă a anulat hotărârea Roe v. Wade, care garanta dreptul femeilor din SUA la avort. Pentru un sfert dintre alegători, avortul a fost preocuparea principală și 61 % s-au opus deciziei înaltei instanțe în Roe v. Wade.


Amintim că americanii au ieșit la vot, pe 8 noiembrie, în cadrul alegerilor intermediare pentru Congresul Statelor Unite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente