37 de țări vor participa la Eurovision 2023. Moldova se regăsește în listă

Eurovision 2023
Foto: The New York Times

La Eurovision Song Contest 2023 vor participa 37 de țări. În lista țărilor participante se regăsește și Republica Moldova. Ținem să menționăm că trei țări s-au retras de la Eurovision 2023, motivând acest lucru prin facturi mari la energie și cazarea scumpă din Marea Britanie. Este vorba despre Muntenegru, Bulgaria și Macedonia de Nord.

Vedeți mai jos lista țărilor participante la Eurovision 2023:
# Albania;
# Australia;
# Armenia;
# Austria;
# Azerbaidjan;
# Belgia;
# Croația;
# Cipru;
# Republica Cehă;
# Danemarca;
# Estonia;
# Finlanda;
# Franța;
# Georgia;
# Germania;
# Grecia;
# Islanda;
# Irlanda;
# Israel;
# Italia;
# Letonia;
# Lituania;
# Malta;
# Moldova;
# Țările de Jos;
# Norvegia;
# Polonia;
# Portugalia;
# România;
# San Marino;
# Serbia;
# Slovenia;
# Spania;
# Suedia;
# Elveția;
# Ucraina;
# Marea Britanie.

Liverpool este orașul care va găzdui Eurovision Song Contest 2023, în locul Ucrainei.

Marea finală a Eurovision Song Contest 2023 va avea loc în cadrul Arenei Liverpool de lângă râul Mersey, sâmbătă, 13 mai 2023, cu semifinalele în data de marți, 9 mai, și joi, 11 mai 2023.


Amintim că, în luna iunie, EBU a anunţat că examinează posibilitatea ca Regatul Unit, care s-a clasat pe locul al doilea la finalul competiției din 2022, să înlocuiască Ucraina, care a câștigat în acest an concursul Eurovision, în calitate de gazdă a ediției din 2023.

În același timp, Ucraina a denunțat decizia prin care i-a fost retrasă calitatea de gazdă a următoarei ediții a acestei competiții muzicale din motive de securitate după invadarea teritoriului său de către Rusia.

Menționăm că artistul britanic Sam Ryder a ocupat primul loc după voturile exprimate de juriile naționale la Torino, însă trupa ucraineană Kalush Orchestra a câștigat în cele din urmă concursul din 2022 în urma voturilor primite din partea telespectatorilor, care i-au permis să se claseze pe primul loc cu un total de 631 de puncte.

De asemenea, subliniem că Republica Moldova, reprezentată de către formația Zdob și Zdub și de Frații Advahov, a ocupat poziția 7 la ediția din 2022 a Eurovision Song Contest. Conform voturilor publicului, țara noastră s-a clasat pe locul 2 în competiție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente