Au apărut noi detalii privind dosarul „Șor” din cadrul ședințelor de la Curtea de Apel

ilan-sor-partidul-sor-1
Foto:Facebook/Ilan Șor

În cadrul ședinței de judecată din data de 7 octombrie 2022, care a avut loc la Curtea de Apel Chișinău, avocații lui Ilan Șor au înaintat circa 16 cereri, dintre care inclusiv o cerere de ridicare a excepţiei de neconstituţionalitate, precum și două cereri de numire a expertizelor suplimentare. Astfel, astăzi, Procuratura Anticorupție a anunțat că a examinat toate cererile și a dispus respingerea a 14 cereri.

14 cereri din rândul celor înaintate au fost respinse, ca fiind nefondate. În ședința care urmează instanța se va pronunța asupra celorlalte solicitări.

La ședința de astãzi, a fost prezent și avocatul Ion Crețu, reprezentând interesele lui Veaceslav Platon. Potrivit Procuraturii Anticorupție, Platon a înaintat o cerere în adresa Colegiului penal, prin care a solicitat recunoașterea sa în calitate de parte vătămată în cadrul cauzei penale de învinuire a lui Ilan Șor. Instanța a dispus restituirea cererii pentru a fi conformată cerințelor legii și anume pentru traducerea acesteia în limba de stat.

Următoarele ședințe vor avea loc pe 26 octombrie 2022 ora 15.30 și 28 octombrie 2022 ora 11.30.


Amintim că în anul 2017 deputatul fugar, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. De atunci în cadrul dosarului „Șor” procurorii au descins cu mai multe percheziții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente