Andrei Spînu: „Moldovagaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie”

main2345
Foto: Moldovagaz/Facebook

Astăzi Moldovagaz a achitat integral avansul pentru luna septembrie către Gazprom. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu anunță că Moldovagaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Totodată, Energocom a semnat mai multe contracte de furnizare a energiei electrice.

Din cele 8,06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5,7 mln m3 pe zi, livrările fiind limitate cu aproximativ 30 %.

Referitor la livrările de energie electrică pentru luna octombrie, Energocom a semnat următoarele contracte de furnizarea a energiei electrice:
# pentru 67 % a fost semnat contract cu MGRES la preţul de 62,5 de dolari, pentru luna octombrie;
# pentru 30 % din achiziție a fost încheiat un contract cu compania Energoatom, la prețul de 77 de dolari, pentru perioada 1-15 octombrie;
# pentru 3 % din achiziție (balansarea consumului de vârf) a fost încheiat un contract cu Ukrhydroenergo, la prețul de 132 de dolari, pentru perioada 1-15 octombrie.

Prețul mediu ponderat pentru luna august este de 68,9 USD/MWh.

Într-o postare pe Facebook, Andrei Spînu a precizat că în următoarea perioadă nimeni nu va fi deconectat de la gaz sau electricitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente