(foto) Peste 60 de participanți au alergat la Maratonul Internațional Chișinău cu scopul de a susține bolnavii de cancer

RunForHope2022 (2)
Foto: Hospices of Hope Moldova

Peste 60 de participanți și participante #RunForHope au parcurs cu brio distanțele de 5/10/21 și 42 km la Maratonul Internațional Chișinău. Participanții/participantele s-au unit pentru a susține dezvoltarea Rețelei Naționale Hospices of Hope Moldova.

Participanții din echipa #RunForHope au venit din șase țări: „A alerga, a pedala, a face mișcare în general este un stil mai frumos și mai sănătos de a trăi dar în momentul în care faci aceste activități alături de oameni și pentru oameni trăiești un sentiment intens de împlinire”, a menționat participantul din România, Dan Brădeanu.

Sursă foto: Hospices of Hope Moldova

Ambasadorul Britanic în Chișinău, E.S. Steven Fisher, a menționat că este un eveniment bine organizat care va ajuta la extinderea serviciilor de îngrijire paliative în cadrul echipelor care fac parte din Rețeaua Națională Hospices of Hope Moldova din Ocnița, Taraclia, Soroca și Orhei. Prin participare la acest maraton fiecare a apelat pentru donații la prieteni și cunoștințe, astfel aceste fonduri vor permite dezvoltarea serviciilor paliative din țara.

Sursă foto: Hospices of Hope Moldova

Suporterul tradițional și participantul la distanța de 21km, Anthony Mauger a împărtășit și el experiența sa: „Noi colectam bani pentru bolnavi de cancer. Nevoile sunt foarte mari și Hospices of Hope Moldova este chemată la orice colț de bolnavi. Fiecare ajută pentru a pleca din acest pământ cu dureri limitate și în pace. Dar facem prevenția dezvoltând sportul in Moldova”.

Campania de colectare de fonduri continuă până pe data de 29 septembrie, donațiile pot fi făcute prin butonul DONATE NOW pe site-ul hospicesofhope.md. Toate fondurile colectate vor fi direcționate pentru consolidarea și dezvoltarea serviciilor de îngrijiri paliative în Republica Moldova.


Aici puteți vedea rezultatele Maratonului Internațional din Chișinău 2022: în cât timp ai alergat și pe ce loc te afli.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente