Rusia a interzis importul de produse agricole din 31 de regiuni ale Republicii Moldova

produse agricole
Foto: Facebook/ Asociația Moldova Fruct

Din 15 august, importul de produse agricole din 31 de regiuni ale Republicii Moldova va fi limitat temporar, a declarat Iulia Melano, consiliera șefului Rosselhoznadzor. Decizia a fost luată ca urmare a depistării „obiectelor de carantină” în produsele moldovenești, care intră pe teritoriul Federației Ruse, scrie rbc.ru.

„Din 15 august 2022, Rosselhoznadzorul este obligat să introducă restricții temporare la importul de produse agricole reglementate pe teritoriul Federației Ruse din următoarele regiuni ale Republicii Moldova: Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Hâncești, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Ocnița, Orhei, Rezina, Râșcani, Sângerei, Soroca, Strășeni, Șoldănești, Ștefan Vodă, Taraclia, Telenești, Ungheni, UTA Găgăuzia și municipiile Chișinău și Bălți”, a menționat Iulia Melano, consiliera șefului Rosselhoznadzor.

Rosselhoznadzor menționează că, în ultimii doi ani, au găsit 93 de obiecte de carantină (11 specii) în produsele agricole moldovenești.

Rosselhoznadzor sau Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară și Fitosanitară a Federației Ruse este un organism executiv federal care exercită funcții de stat de control și supraveghere în domeniul medicinei veterinare, al carantinei și al protecției plantelor, al utilizării în siguranță a pesticidelor și agrochimicelor, asigurând fertilitatea solului, calitatea și siguranța cerealelor, furajelor și componentelor acestora. Rosselhoznadzor se ocupă și de relații funciare, în ceea ce privește terenurile agricole și relațiile forestiere. Rosselkhoznadzorul este, de asemenea, responsabil pentru protejarea populației de bolile animalelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente