În capitală, elevii din familii social vulnerabile vor beneficia de câte 700 de lei pentru pregătirea de noul an școlar

primul sunet
Foto:Dinu Bubulici

Primăria Municipiului Chișinău a informat că 8 000 de elevi din familii social-vulnerabile din Chișinău, vor primi câte 700 de lei, în vederea pregătirii pentru noul an școlar 2022-2023.

Potrivit municipalității, acțiunea de susținere financiară a familiilor defavorizate din capitală, în preajma noului an de studii, este una tradițională și va fi realizată în două tranșe.

Astfel, la prima etapă vor beneficia de ajutor 6 423 de copii, iar în acest scop au fost alocați 4,5 milioane de lei. Beneficiarii au fost selectați conform listelor prezentate de către Direcția generală educație, tineret și sport, în baza cererilor depuse la instituțiile de învățământ.

Prin urmare, beneficiarii de un astfel de ajutor material pentru sunt familiile fără venituri, cu venituri mici, familiile cu mulți copii, cele monoparentale sau în care unul din părinți are grad de dizabilitate, precum și familiile în care a fost instituită tutelă/curatelă (cu părinți decedați, lipsiți de drepturile părintești, inapți de muncă).

Titularii ajutorului material pot ridica plățile în perioada 2 august-2 decembrie 2022, prin intermediul sucursalelor Î.S „Poşta Moldovei”, la prezentarea actului de identitate. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente