(foto) Ambasada SUA la Chișinău a donat 30 de tablete integrate pentru copiii cu dizabilități din familii social vulnerabile

107722204_637926186811260_2832579825150247014_n

Ambasada SUA la Chișinău a donat 30 de tablete integrate, jocuri interactive şi seturi de jucării pentru 30 de copii cu dizabilităţi din familii social vulnerabile din Capitală. Toate au ca scop dezvoltarea abilităţilor motrice şi dezvoltarea personală a copiilor.

De asemenea, o companie de telecomunicație a oferit cartele gratuite cu internet inclus pentru dispozitivele electronice.

Pandemia de COVID-19 a făcut ca mulți copii să nu poată participa la activitățile de instruire și la sesiunile de recuperare. În mare parte, instruirile și sesiunile au fost organizate în regim online, însă o bună parte dintre copii nu au acces la tehnologii și nu pot participa la cursuri decât cu instrucţiuni la telefon.

În acest sens, Ambasada SUA la Chișinău a asigurat 30 de copii cu tablete integrate pentru ca aceștia să poată beneficia de instruiri la sesiunile de recuperare.

Gestul Misiunii Diplomatice Americane la Chișinău vine ca răspuns la un demers al Primăriei Chișinău, pentru extinderea proiectului „Dispozitive care vor conecta familiile dincolo de spitale”, implementat prin intermediul AO „Tinerețe Floare”, autoarea ideii proiectului, Victoria Novac, pentru 30 de copii cu nevoi speciale din municipiu, iar un operator de telecomunicații a acceptat să conecteze la internet planșetele oferite de Ambasadă.

„Datorită mediatizării intense a proiectului, impactului puternic și utilității dispozitivului de comunicare pentru pacienții de la ATI, s-a decis extinderea proiectului cu un nou lot de 30 de echipamente care vor fi oferite de data asta familiilor cu copii cu nevoi speciale.

Acum ne-am propus tot împreună să contribuim la continuarea reabilitării și integrării în comunitate a copiilor cu nevoi speciale care reprezinta, pe termen lung, un model mai eficient decât cel medical.

Draga echipă U.S. Embassy Moldova mulțumim pentru suportul financiar acordat și pentru ca ați contribuit la umanizarea acestei crize”, a menționat Victoria Novac.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente