(foto) Pasajul subteran din Piața Dimitrie Cantemir și cel de la intersecția bulevardelor Decebal, Dacia și Traian sunt în reparație. La ce etapă sunt lucrările

pasaj-subteran1
Foto: chisnau.md

Lucrările de reabilitare a pasajului subteran din Piața Dimitrie Cantemir sunt în plină desfășurare. Până acum au fost reparate scările în patru intrări dintre cele șase care vor fi funcționale. De asemenea, au fost amenajate și rampele de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Pe interior se lucrează la reabilitarea pereților. De asemenea, au fost instalate cablurile de conexiune pentru sistemul de supraveghere video.

chisinau.md

Costul lucrărilor de reabilitare a pasajului subteran din Piața Dimitrie Cantemir este de peste 4 milioane de lei.

Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru sfârșitul anului curent.

La pasajul subteran de la intersecția bulevardelor Decebal, Dacia și Traian au fost executate lucrări de demolare pe interior și exterior, au fost tencuiți pereții scării dinspre bulevardul Decebal și din interiorul trecerii. Acum se lucrează la tencuirea pereților din partea bulevardului Traian.

chisinau.md

Proiectul presupune reabilitarea pasajului, a scărilor exterioare și a trotuarelor.

De asemenea, va fi amenajat și miniscuarul din imediata apropiere – o zonă nouă de recreere cu spații verzi, cu mobilier urban și cu iluminat stradal.

Amintim că, până acum, au fost reabilitate deja 10 pasaje subterane din capitală, iar altele cinci se află în reparație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente