UPDATE: Alertele cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău și de la Curtea Supremă de Justiție sunt false

aeroport
Foto: Poliția de Frontieră

O nouă alertă cu bombă a fost anunțată prin e-mail la Aeroportul Internațional Chișinău și la Curtea Supremă de Justiție.

UPDATE (16.30): Poliția Republicii Moldova informează că atât alerta cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău, cât și cea de la Curtea Supremă de Justiție, comunicate astăzi, prin intermediul poștei electronice, s-au dovedit a fi false.

„Poliția a intervenit prompt și operativ pentru verificarea informației, totodată fiind asigurată securitatea tuturor persoanelor. Protocoalele actuale de securitate prevăd tratarea tuturor informațiilor cu privire la riscuri de securitate ca fiind reale și iminente.

Menționăm că procedurile de intervenție urmează a fi simplificate pentru ca verificările să se desfășoare în timp mai restrâns și a filtra din procesul de examinare a alertelor care din start indică la faptul că ar fi false”, au scris autoritățile.

UPDATE (12.49): Alerta cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău s-a dovedit a fi falsă. La Curtea Supremă de Justiție, încă, continuă verificările.

Știrea inițială

Informația a fost confirmată pentru #diez de către ofițera de presă a Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu.

Potrivit acesteia, toate persoanele sunt evacuate din ambele clădiri, iar oamenii legii întreprind acțiuni de verificare a acestora.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente