(foto) O nouă alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău. Acesta și-a reluat activitatea la ora 4.40

Aeroport Chisinau1
Foto:Politia de frontiera

Activitatea Aeroportului Internațional Chișinău perturbată din nou cu o alertă de minare al acestuia. În jurul orei 1.50, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău au primit un e-mail precum aeroportul este minat. La ora 4.40 aeroportul și-a reluat activitatea în regim normal, iar alerta a fost una falsă.

Polițiștii de frontieră împreună cu angajații subdiviziunilor specializate MAI au desfășurat un șir de măsuri pe linia de sporire a securității din Aeroportul Internațional Chișinău. Călătorii și personalul Aeroportului au fost evacuați în zone sigure, până la finalizarea verificărilor: „Procedura de înregistrare a pasagerilor a fost oprită temporar”.

Foto: poliția de frontieră

Amintim că în 5 iulie, peste 50 de alerte cu bombă au fost anunțate pe întreg teritoriul republicii, după ce Poliția Republicii Moldova a anunțat că a fost sesizată precum că mai multe instituții ale statului: parlamentul, guvernul, instituții judecătorești, centre comerciale, spitale, Aeroportul Internațional Chișinău etc. ar fi minate cu obiecte explozibile. Despre acestea autoritățile au fost informate prin intermediul poștei electronice.

Totodată, pe 6 iulie, o alertă cu bombă a fost semnalată în clădirea comitetului executiv din UTA Găgăuzia și o altă alertă cu bombă a fost anunțată la centrul comercial Grand Hall. Ambele s-au adeverit a fi false.

Pe 7 iulie a fost semnalată o nouă alertă cu bombă la sediul Curții Supreme de Justiție și la Judecătoria Chișinău.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Inspectoratul Național de Investigații din cadrul Poliției, investighează denunțurile false din ziua de marți, 5 iulie 2022, privind atentate cu bombă în capitală și republică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente