Muzică digital pop și visuri de milioane. Faceți cunoștință cu Baggy The Kiddo, tânărul talent din orașul Strășeni

ipiccy_image (26)
Foto: Foto: diez.md

Vladislav Gopleac este un tânăr muzician din orașul Strășeni, care este cunoscut și cu pseudonimul Baggy The Kiddo. Băiatul de 17 ani deja își lansează al doilea album, intitulat „+++”. Primul său proiect muzical a fost denumit „TRAUMA” și a avut succes la public. Am vorbit cu Vlad despre muzica pop digitală, despre al doilea său album și despre următorul concert.

În anii de gimnaziu, Vlad a decis să se îndrepte spre visurile sale. Primul pas a fost să-și aleagă un pseudonim care să-l reprezinte. „Nu are o semnificație profundă, dar Baggy vine de la bag, care se face referire la avere, iar kiddo – la copilul din sufletul care vreau mereu să rămân și nimeni nu va schimba asta.”

Tânărul ne-a povestit și despre istoria din spatele titlului celui de-al doilea său album. „Mergeam acasă de la o plimbare pe afară cu prietenii prin Strășeni și când treceam prin centrul orașului, am observat cum trei farmacii care erau aproape una de cealaltă, care aveau plusuri medicale. Dacă te uitai dintr-un unghi anumit, puteai sa vezi trei plusuri în rând. Asta a fost inspirația, dar procesul a fost mai ușor comparativ cu proiectul meu precedent – TRAUMA.”

Vlad ne-a povestit că a lucrat la album în jur de patru luni. „Consider că l-am terminat destul de repede comparativ cu celălalt proiect. Am reușit să creez un sunet care nu se aude atât de des prin țara noastră.”

Tânărul a colaborat cu Rey The First, un alt artist cu care acesta și-a făcut recent cunoștință. Vlad a mărturisit că în crearea acestui album a preluat un beat de pe internet și trei beaturi de la Blodrrr, dar în rest totul a fost propria sa creație. „Scrierea versurilor, ingineria, structurarea și celelalte instrumentale sunt produse complet de mine.” Tânărul muzicant a spus că ne putem aștepta și la un videoclip pentru acest album sau la o piesă ori chiar la mai multe. De asemenea, în albumul respectiv putem găsi și un bonus track realizat de Vlad în comun cu un alt tânăr artist – Zeepy.xo.

În ultimele sale două proiecte, acesta a creat un concept în care a combinat cele două personalități ale sale, Baggy și Vlad. Baggy este personajul ignorant pe când Vlad este cel inocent. În albumul „+++”, Baggy domină prin indiferența sa și se apropie de marginea unei nepăsări absolute. „Aș vrea să transmit fanilor sentimentele mele și sper ca cineva să se regăsească sau cel puțin să se simtă bine ascultând arta mea.”

Vlad ne-a spus că pentru el toate cântecele din album sunt bune. Fiecare deține detalii unice, iar din cauză că-și schimbă prea des dispoziția și este permanent energic și motivat, acesta nu poate să asculte o singură piesă.

Tânărul deja de trei ani creează muzică și ne-a mărturisit că în această cale l-a susținut foarte multe persoane. „Aș vrea să îi mulțumesc mult fratelui meu, prietenilor, fanilor și în special mie. Toți au fost de mare ajutor și se ofereau să mă susțină în orice mod posibil, și știu că sunt un pic narcisist, dar fără motivația mea constantă nu avea să evoluez așa constant și să ajung până aici.”

Pentru Vlad hyperpop-ul exprimă bine emoțiile, deoarece acesta este foarte divers. Chiar dacă în ultimul timp muzica mea a prins conturul acestui stil, în trecut am avut compoziții în stil jazz, pop classic, acustic, trap și altele. „Iubesc să fiu divers și de asta iubesc fiecare gen de muzică.”

În data de 11 iunie, împreună Zeepy.xo, Baggy The Kiddo revine cu un nou concert, unde o să-și lanseze al doilea său album. „Mă simt confortabil pe scenă, simt energia care crește în mine și mă excită gândul că în câteva clipe vei controla o mulțime de oameni prin muzică.”

Băieții au pregătit pentru fani, ca de obicei, un Q&A, unde vor răspunde la diverse întrebări. „Vreau să facem un moshpit, după care voi face cunoștință cu ei. Iubesc să interacționez cu fanii mei.” De asemenea, în timpul concertului vor fi interpretate piese pentru prima oară publicului, dar și piese mai vechi.

Albumele „+++” și „TRAUMA” sunt disponibile pe platformele YouTube și SoundCloud.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente