Banca Mondială va oferi Republicii Moldova 159,24 milioane de dolari pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina

worldbank
Foto: Foto: access-info.org

Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale a aprobat o Operațiune de politici de dezvoltare cu privire la răspunsul la situația de urgență, reziliență și competitivitate (OPD) în valoare de 159,24 milioane de dolari pentru Republica Moldova.

Conform reprezentanților băncii, acest sprijin bugetar va ajuta Guvernul Republicii Moldova să atenueze impactul războiului din Ucraina asupra refugiaților și gospodăriilor, precum și să fortifice reziliența și să sporească competitivitatea pentru a reduce vulnerabilitățile la crizele viitoare.

Potrivit informațiilor, această operațiune face parte dintr-un pachet de asistență financiară coordonată din partea partenerilor internaționali, inclusiv FMI, UE și BERD, pregătit ca răspuns la urgența socioeconomică actuală din R. Moldova. OPD include finanțare BIRD cu un împrumut în valoare de 43 de milioane de dolari și o contribuție concesională pe bază nerambursabilă în cadrul Facilității Globale de Finanțare Concesională (FGFC) în valoare de 9,24 milioane de dolari, precum și un credit IDA în valoare de 107 milioane de dolari SUA. Se preconizează că Agence Française de Développement va oferi o finanțare paralelă în valoare de 60 de milioane de euro.


Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente