Nicu Popescu a primit chestionarul de aderare la Uniunea Europeană. „Aceasta reprezintă un proiect de țară”

Chestionar
Foto: Facebook//Nicu Popescu

Astăzi, la Luxemburg, comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, i-a înmânat ministrului de Externe, Nicu Popescu, chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova. Răspunsurile la întrebări din acest chestionar vor reprezenta radiografia situației noastre de moment, arătând cât de pregătită este Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Țara noastră își accelerează parcursul european. Am reiterat că suntem parte a Europei nu doar geografic, dar și prin identitatea pe care o purtăm, valorile pe care le împărtășim, prin limba română, limba oficială a UE pe care o vorbim și prin istoria comună pe care o avem.

Ne așteaptă o perioadă de muncă intensă așa că începând chiar de astăzi, când am primit chestionarul, instituțiile sunt pregătite pentru a furniza informațiile necesare în cel mai scurt timp. Vom implica în acest proces nu numai autoritățile, ci și societatea noastră civilă pentru că aderarea la Uniunea Europeană reprezintă un proiect de țară care vizează viitorul fiecăruia dintre noi.

Odată în plus dorim să demonstrăm că suntem o țară în care democrația funcționează, reformele sunt posibile, procesele de transformare dau rezultate iar viitorul nostru european este ireversibil”, a scris Nicu Popescu pe contul lui de Facebook.

Președintele României, Klaus Iohanis, a felicitat Moldova pentru acest pas și a asigurat că România va fi alături de noi pentru a adera la UE.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente