În tot aerul acesta de februarie bântuie iubirea, și chiar dacă 14 februarie a trecut, noi ne putem bucura de încă o sărbătoare la fel de importantă când putem celebra românește dragostea! Da, da, vorbim despre Dragobete.
Și dacă opțiunile voastre de a sărbători se rezumă la o cină gustoasă acasă, atunci noi venim să vă ajutăm. În acest sens, începem recomandările noastre cu o listă de filme românești despre dragoste.
Apropo, chiar dacă nu ești într-o relație, nu te întrista. Noi vrem să-ți reamintim că în primul rând cea mai importantă dragoste a vieții tale trebuie să fii chiar tu. Și tocmai atunci când o să înveți să-ți dăruiești iubire necondiționată, o să fii capabil(ă) să oferi din plin afecțiune partenerului (partenerei) tale. Iubirea nu este condiționată, ea pur și simplu este, indiferent de forma sau manifestarea ei. Așa că hai să ne bucurăm de ceea ce avem în interior!
# Bună, ce faci?
Un film de Alexandru Maftei (2011). Filmul începe într-o notă mai tristă, prezentând cuplul format din Grabriel și Gabriela, care după 20 de ani de căsnicie nu mai simt nici o atracție unul față de celălalt. După ce își petrec câteva nopți comunicând pe internet cu un necunoscut, amândoi se îndrăgostesc – fără să știe că de fapt s-au găsit tot unul pe celălalt.
# Declarație de dragoste
Un film romantic de Nicolae Corjos (1985). Tudor Caranfil a precizat faptul că „este primul film al unui adevărat fenomen sociologic al anilor ’80, care oferă tinerilor o alternativa la conformismul cinematografiei epocii”.
# Liceenii
„Liceenii” de asemenea este un film în regia lui Nicolae Corjos (1986), care prezintă povestea de dragoste a doi „boboci”. Mihai, personajul jucat de Ștefan Bănică Junior, este un provincial ajuns la un liceu din București, unde pasiunea sa pentru filosofie și matematică va fi eclipsată de iubire, iar Dana, personajul interpretat de Oana Sârbu, este o împătimită a campionatelor de șah.
# Ultima noapte de dragoste
„Ultima noapte de dragoste” (1980) este un film româno-vest german, regizat de Sergiu Nicolaescu după un scenariu inspirat din romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” al scriitorului român Camil Petrescu.
# Pas în doi
Pas în doi este un film românesc din 1985, regizat de Dan Pița. Filmul este o poveste de dragoste despre un rebel cu o cauză, un rebel care nu se poate decide între o dragoste nevinovată pasională și o dragoste liniștită, cuminte, docilă.
# Bonus! Recomandările echipei Esushi
Pentru o doză în plus de inspirație, puteți consulta și pagina de Instagram a partenerilor noștri, Esushi, unde puteți accesa o serie de recomandări de filme clasice care se pot combina frumos cu specialitățile gastronomice asiatice. Iată câteva dintre recomandările echipei.
Dear John
„Totul în jur mă face să îmi fie dor de tine.”
Dear John e despre povestea soldatului John și a studentei Savannah, și a scrisorilor pe care tânăra le trimite soldatului. Timp de șapte ani, cei doi corespondează intens, scrisorile ei însemnând pentru tânărul soldat mai mult decât niște simple gesturi romantice, căci la fiecare misiune periculoasă acesta reușește să-și mențină echilibrul psihic tocmai cu ajutorul acestor dovezi de dragoste.
The Notebook
„În spatele fiecărei mari iubiri este o istorie mare.”
O altă poveste clasică de dragoste care îi are în prim plan pe Allie și Noah. Deși sunt îndrăgostiți, părinții tinerei nu consimt legătura fiicei lor, deoarece familia lui Noah nu este suficient de bogată și cunoscută, și hotărăsc să se mute departe, cât mai departe de Noah.
Une rencontre
„Nici nu știu de ce mi-e frică mai mult, să te mai întâlnesc odată sau să nu te mai văd niciodată.”
Elsa, scriitoare, și Pierre, avocat, se întâlnesc la un eveniment cultural. Între ei se naște instant o chimie puternică, doar că viața lui Pierre este în primul rând familia lui: copiii lui și Anne, soția lui, cea care îl va iubi mereu și pe care o va iubi mereu. Elsa, la rândul ei, se reconstruiește treptat în urma unui divorț complicat și mai mult, pentru ea, bărbatul căsătorit este o mare greșeală.
Pentru mai multă inspirație cinematografică, puteți urmări aici recomandările zilnice de filme ale echipei Esushi.
Oricare ar fi filmul pe care alegeți să-l vedeți, vă puteți însoți experiența de ceva gustos. Mai mult decât atât, Esushi are un meniu atât de divers și interesant, încât îi veți putea oferi serii voastre un farmec aparte, creând un tandem gastronomic și vizual grație unor producții apreciate de critici!
Iată câteva poziții pe care le puteți comanda acasă în confortul vostru.
Philadelphia – o alegere sigură
Philadelphia e gustul clasic pe care fiecare îl cunoaște, iar la Esushi găsim combinații și mai diverse ale acestui tip de rolluri. Vă recomandăm Philadelphia Classic, Black sau Tataki.
Seturi – soluția pentru grupurile mari de prieteni
La Esushi găsim o varietate mare de seturi, iar opțiunea pe care o recomandăm azi este setul Kansha. Acesta conține Philadelphia Ebi Tempura, Haruto, Canada, Aero, Michalic, Green Canada.
Nu uităm de desert
La desert vă sugerăm o poziție fină și fructată – Cherry roll.
Iar ca efectuarea comenzii să nu creeze mari bătăi de cap cuplului vostru, sau de ce nu, cercului de prieteni cu care vă adunați să sărbătoriți dragostea, ținem să menționăm că Esushi are o opțiune curioasă de a crea un coș comun. Mai exact după ce alegi ce ai dori să comanzi, mergi la coșul de cumpărături și selectezi opțiunea coșului comun. În acest moment ai creat un link numai bun de distribuit cu cei cu care vei lua cina. Accesând linkul, partenerul (partenera) sau prietenii tăi vor vedea în timp real ce comandă ai făcut tu și vor putea adăuga în același coș și comanda lor. Astfel, în doar câteva minute puteți plasa concomitent comanda. Tot ce vă rămâne este doar să așteptați până va suna curierul la ușă!
Vedeți aici experiența echipei #diez în unul dintre teambuildingurile noastre!
Evident, dragostea trebuie celebrată în fiecare zi, dar ce bine când îi putem dedica și zile speciale. Vă dorim o lună a dragostei gustoasă și memorabilă!