CEC a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării în cursa electorală a Marinei Tauber

tauber
Foto: agora.md

Comisia Electorală Centrală s-a expus cu privire la reflectarea veniturilor și cheltuielilor candidatei Partidului Politic „Șor” Marina Tauber în campania electorală pentru funcția de primară a municipiului Bălţi. Astfel, CEC a decis eliminarea din cursa electorală de la Bălți a deputatei Partidului „ŞOR” Marinei Tauber. Aceasta este acuzată de utilizarea mijloacelor financiare nedeclarate în scrutin în suma de circa 152 000 de lei. Banii ar fi fost folosiți pentru procurarea produselor alimentare destinate persoanelor implicate în campania electorală.

Marina Tauber este acuzată că a cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau constant în campania electorală. Faptul a fost constatat de Inspectoratul de Poliție Bălți și a fost dat citire de către membrii CEC.

„Se solicită judecătoriei Bălți anularea din cursa electorală a candidatei Marina Tauber”, a citit din raport Pavel Postica.

Proiectul de hotărâre a fost votat cu șase voturi pro și două – abțineri.

Marina Tauber a declarat că respectivul raport reprezintă „o aberație totală”.

„Am livrat comenzi /catering în sumă de cca 152 000 lei către comanditar. Am eliberat bon de casă, plata a fost făcută cash, inclusiv conform constatărilor poliției. Pentru acest serviciu nu a fost semnat vreun contract”, a spus reprezentantul SRL-ului la CEC.

Marina Tauber, candidata Partidului Politic „Șor”, a câștigat primul tur al alegerilor pentru funcția de primară al municipiului Bălți. Tauber a obținut 47,93 % din voturile valabil exprimate, iar în turul II trebuia să se dueleze cu Nicolae Grigorișin, care a candidat independent.

Turul II se va desfășura pe 5 decembrie 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente