Ion Ceban: „Experții au prognoze sumbre pentru luna octombrie, vom ajunge la peste 2 000 de cazuri pe zi”

Foto: ZdG

În spitalele municipale activate în lupta cu COVID-19 toate paturile de terapie intensivă sunt ocupate. Ieri, 10 octombrie, erau internate 868 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care în stare extrem de gravă sunt 45 de persoane şi 494 în stare gravă.

În cadrul ședinței municipale, Ion Ceban a menționat că vor fi activate spații pentru pacienții cu coronavirus în ultima instituție medicală municipală disponibilă, la Spitalul Clinic Municipal „Gh. Paladi”. Acolo vor putea fi activate până la 310 paturi, inclusiv 9-10 paturi ATI.

„Acest spital este ultimul care mai poate fi activat din lista spitalelor municipale”, a menționat Ceban.

Primarul Capitalei spune că este nevoie de echipamente medicale specifice ATI: aparate de respiraţie artificială, monitoare, infuzomate, concentratoare şi staţii de oxigen: „Experţii în sănătatea publică au prognoze sumbre şi ne spun că luna octombrie va fi în continuare o luna cu cele mai multe cazuri noi zilnice şi vom ajunge la peste 2 000 de cazuri pe zi. În continuare toate punctele de vaccinare din municipiu activează cu program deplin şi avem suficiente vaccinuri”.

În cadrul campaniei de testare cu teste rapide de diagnostic pentru cadrele didactice și personalul auxiliar nevaccinat, din cadrul instituțiilor de învățământ din capitală, procurate din bugetul municipal, au fost testate 2 274 de persoane, din care 34 de cadre didactice au fost testate pozitiv.

Săptămâna curentă se va finaliza aplicarea propunerilor pentru licitaţia anunţată de Primăria Municipiului Chișinău pentru procurarea unui lot mai mare de teste rapide pentru profesorii din şcoli. Estimativ, lotul de teste va fi disponibil către 15-20 noiembrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente