Ex-judecătorul ucrainean Ceaus, răpit din Moldova, a apărut într-un sat din regiunea Vinița. Era dezbrăcat pe jumătate

481(810,455)

Fostul judecător Nicoale Ceaus a fost găsit în satul Mazurivka, regiunea Vinița din Ucraina. Despre acest lucru a fost anunțat pe un canal de Telegram.

Acesta apare îmbrăcat în șorți, iar Ceaus a declarat polițiștilor „că a fost răpit de persoane necunoscute”, scrie Strana.ua.

Potrivit atât presei moldovenești, cât și celei ucrainene Ceaus a fost răpit de serviciile secrete din Ucraina.

Presa din statul vecin spune că Ceaus trebuia să ofere declarații împotriva ex-președintelui Ucrainei Petro Poroșenko. Pe timpul președinției sale, Ceaus era cunoscut ca „judecătorul de buzunar” al lui Poroșenko.

În luna august 2016, Ceaus a fost prins cu o mită de 150 000 de dolari pentru pronunțarea unei hotărâri în favoarea unui inculpat. Banii i-a depozitat în borcane pe care le-a „îngropat” în pământ.

Din cauza imunității de judecător el nu a putut fi reținut imediat, dar abia în septembrie, când Rada Supremă de la Kiev și-a dat acordul pentru arestarea și aducerea lui în fața legei. Doar că autoritățile ucrainene nu l-au mai putut găsi.

În luna martie 2017, magistratul s-a prezentat benevol la Inspectoratul de Poliţie al sectorului Buiucani, declarând că a trecut ilegal frontiera de stat cu Moldova, în Ucraina fiind cercetat penal.

El urma să obțină azil politic în Moldova, însă instanțele naționale i-au refuzat acest lucru, CSJ trebuia să pună punct pe acest dosar, însă cu câteva zile de ședință, Ceaus a fost răpit.

În luna mai, după o lună de la răpire a apărut într-un video în care spunea că este bine și că în curând va oferi mai multe informații.

Amintim că, pe 3 aprilie, judecătorul ucrainean Nicolai Ceaus, care se ascunde de la autoritățile de la Kiev, a fost răpit în centrul Chișinăului de un grup de persoane necunoscute.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente