(video) Declarațiile CEC după procesarea a 99,95 % din procesele-verbale. „Curtea Constituțională va confirma sau infirma rezultatele alegerilor până pe 25 iulie 2021”

DSC_0954

În cadrul briefingului Comisiei Electorale Centrale, reprezentanții CEC au prezentat rezultatele preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate după procesarea a 99,95 % din procesele-verbale.

„Până pe 20 iulie, Comisia Electorală Centrală va prezenta Curții Constituționale actele prevăzute în Codul electoral și lista deputaților aleși. Curtea Constituțională, în termen de cinci zile, confirmă sau infirmă printr-un aviz rezultatele alegerilor până pe 25 iulie 2021”, a declarat Dorin Cimil.

În acest scrutin electoral, potențialul învingător este PAS, care a acumulat cele mai multe voturi, respectiv și cele mai multe mandate în noul parlament. PAS este urmat de Blocul Socialiștilor și Comuniștilor, iar pe locul trei se află Partidul „ȘOR”. Vedeți AICI cum arată noul parlament!


AICI găsiți lista preliminară a deputaților care urmează să ne reprezinte în următorii patru ani.


E de menționat că rezultatele acestor alegeri vor fi considerate valabile după ce Curtea Constituțională le va valida.

Amintim că, pe 11 iulie 2021, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri parlamentare anticipate. Începând cu ora 7.0 și până la ora 21.00, cetățenii au mers la secțiile de votare din țară, dar și de peste hotare pentru a-și alege partidele care îi vor reprezenta în următorii patru ani în parlament. În total, la acest scrutin electoral s-au înregistrat 22 de partide și un candidat independent.

Amintim că aceste alegeri au fost anunțate după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională introducerea stării de urgență, lucru ce a dat undă verde președintei Maia Sandu să dizolve parlamentul ales în februarie 2019.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente