(sondaj) PAS ar acumula majoritatea legislativă dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Captură ecran (95)

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Partidul Acțiune și Solidaritate ar acumula majoritatea, urmat de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Șor. Sunt rezultatele unui sondaj la telefon realizat de comunitatea WatchDog.MD.

Potrivit sondajului, pe prima poziție s-ar clasa Partidul Acțiune Solidaritate, cu un scor de 38,3 %, urmat de Blocul Comuniștior și Socialiștilor, cu 24,6 % din voturi. Primul partid sub pragul electoral ar fi partidul Șor, cu un scor de 3,9 %. Pentru Blocul lui Renato Usatîi și-au manifestat intenția de vot 3,8 % din respondenți. Platforma DA ar obține 1,5 % din voturi, în timp ce pentru Partidul Democrația Acasă ar vota 1,1 % din alegători. 14,3 % din respondenți susțin că încă nu au decis pentru cine vor vota.

Totodată, în continuare, Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor. Șefa statului este susținută de circa 34 % din populație, în timp ce Igor Dodon este susținut de 14,5 %. Pe locul trei s-a clasat Vladimir Voronin cu 3,3 %, fiind urmat de Ilan Șor cu 1,4 %. Peste 35 % au declarat că nu au încredere în nimeni.

De menționat că, sondajul a fost realizat la telefon pe un eșantion de 1 154 de persoane. Perioada de colectare a datelor a fost 2-8 iunie. Eșantionul reprezentativ este populația adultă a țării, cu excepția locuitorilor regiunii din stânga Nistrului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente