BAC 2021: peste 13 000 de elevi din țară susțin astăzi bacalaureatul la limba și literatura română

BAC-2018-1-920×613-1

Astăzi, 8 iunie, elevii din țară susțin proba de Bacalaureat la limba și literatura română. La examen vor participa 13 065 de candidați.

Orarul sesiunii de bacalaureat

Conform programului aprobat, examenele au început pe 4 iunie, la limba și literatura română pentru elevii alolingvi.

# 8 iunie (marți) – limba de instruire;
# 11 iunie (vineri) – limba străină I;
# 15 iunie (marți) – matematica, istoria românilor și universală, arte, sport;
# 18 iunie (vineri) – proba la solicitare (geografia, fizica, chimia, bilogia, matematica, istoria românilor și universală, informatica);
# 22 iunie (marți) – limba și literatura ucraineană/bulgară/găgăuză (real/umanist).

Candidații susțin examenul în centrele de bacalaureat dotate cu monitorizare video, numărul cărora a fost majorat față de anul precedent de la 88 la 93. Numărul de candidați într-un centrul variază de la 6 candidați la 297 de candidați. În mun. Chișinău vor fi doar două centre de bacalaureat unde vor susține examenul mai mult de 300 de candidați.

Evaluarea lucrărilor și a contestațiilor se efectuează în Centrele Republicane de Evaluare și Centrul Republican de Examinare a Contestațiilor, care vor fi mai multe în acest an. Numărul centrelor republicane de evaluare se mărește de la 2 la 4, iar numărul centrelor de contestare de la 1 la 2.

La examenul național de bacalaureat, anul școlar 2020-2021, sunt înscriși 16 773 de candidați. Din cei 16 773 de candidați, proveniți din licee teoretice sunt 11 094, colegii/centre de excelență – 5 121, universități – 203, externat – 355. Examenele din acest an vor avea loc în 93 de Centre de bacalaureat.

Orarul examenelor pentru toate treptele școlare îl puteți consulta AICI! Totodată, vă reamintim că, în acest an, Ministerul Educației a exclus mai multe subiecte de la BAC. Lista subiectelor excluse pentru profilul real o găsiți AICI, iar pentru cel umanistic AICI.

Dacă ești absolvent(ă) de liceu în acest an și ești interesat(ă) de toate noutățile legate de BAC, îți sugerăm să urmărești tag-ul de pe #diez „BAC-2021”.

Anul trecut, din cauza condițiilor epidemiologice, examenele de BAC pentru elevii din Moldova au fost anulate, iar nota finală de absolvire a fost calculată în baza notelor semestriale. În 2020 și elevii restanțieri înscriși la BAC și-au putut lua diplomele fără a scrie examenele.

Taguri: #BAC 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente