BAC 2021: lista elevilor care vor obține nota 10 din oficiu în acest an nu va fi făcută publică

main2

În anii precedenți, Ministerul Educației făcea public ordinul care includea lista tuturor elevilor din Moldova cărora li se acorda nota „10” (zece) din oficiu la proba de examen la limba străină din cadrul examenului național de bacalaureat. Dar, în acest an, această listă nu va fi făcută publică, acest drept îl va avea fiecare instituție de învățământ în parte.

Serviciul de presă al Ministerului Educației a declarat pentru #diez că ordinele au fost transmise fiecărei instituții de învățământ în parte, dar ministerul nu le poate face publice pentru că acestea contravin legii protecției datelor cu caracter personal.

„În anii precedenți acest liste erau făcute publice, dar noi am fost sesizați și acum nu putem face acest lucru. Instituțiile care au primit aceste ordine vor decide la nivel local dacă să fie publicate sau nu.”

Anterior, reprezentanții Ministerului Educației au declarat că, în acest an, în conformitate cu demersurile depuse de către instituțiile de învățământ, la cererea candidaților, urmează a fi acordată nota 10 (zece) din oficiu la limba străină pentru 1 298 de elevi.

Perioada de desfășurare stabilită pentru BAC este 4-22 iunie 2021. La examenul național de bacalaureat, anul școlar 2020-2021, sunt înscriși 16 773 de candidați. Din cei 16 773 de candidați, proveniți din licee teoretice sunt 11 094, colegii/centre de excelență – 5 121, universități – 203, externat – 355.

Orarul examenelor pentru toate treptele școlare îl puteți consulta AICI! Totodată, vă reamintim că, în acest an, Ministerul Educației a exclus mai multe subiecte de la BAC. Lista subiectelor excluse pentru profilul real o găsiți AICI, iar pentru cel umanistic AICI.

Dacă ești absolvent(ă) de liceu în acest an și ești interesat(ă) de toate noutățile legate de BAC, îți sugerăm să urmărești tag-ul de pe #diez „BAC-2021”.

Taguri: #BAC 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente