(foto) „Op. 32”. O moldoveancă a devenit protagonista unei producții de scrurtmetraj spaniole

Untitled

Daniela Bîrsa este o moldoveancă stabilită în Spania și care a devenit protagonista unui scurtmetraj intitulat „Op. 32”, o producție a grupului audiovizual Plans Film dedicată culturii, imigrației și pandemiei COVID-19.

„Op. 32” este o producție catalano-moldovenească a colectivului audiovizual Vallès cu sediul în Caldes de Montbui, Plans Films, selectată la Festivalul Internațional de Film Boden 2021 din Suedia.

Scurtmetrajul este regizat de Vicenç Ferreres și le are în rolurile principale pe actrițele Daniela Bîrsa, Lola Rascón și Elisabeth Esteve, iar muzica este semnată de Ramon Solé.

Producția tratează, printre alte subiecte, pandemia de COVID-19, cultura și imigrația.

„Vera lucrează spălătoreasă într-o sală de concert. Ea o minte pe maică-sa că e profesoara de pian, astfel Vera ii spune colegei sale sa îi facă o poză pe care vrea sa i-o trimită mamei. După acest scurt moment, colega Verei, cea care a fotografiat-o ieșea deja pe ușă, însă protagonista a rămas lângă pian și a interpretat o piesă proprie”, ne spune Daniela despre rolul ei.

Anume acest mic fragment a devenit laitmotiv pentru scurtmetrajul „Op. 32”.

Potrivit Ajuntament de Caldes de Montbui, scurtmetrajul a fost filmat de Roger Riera, Nando Caballero și Vicenç Ferreres în decembrie anul trecut în Sala Noble din Can Rius. Premiera acestuia va avea loc în același spațiu în care a fost filmat. Iar după proiecție, va avea loc un concert de pian de Daniela Bîrsa și Josep Maria Ricomà.

Producția a fost prezentată timp de două zile în incinta muzeului unde s-a filmat totul, de asemenea, acolo au avut loc două concerte la pian. Deocamdată însă, scurtmetrajul nu poate fi vizionat online din motiv că este supus concursului, dar din moment ce va fi public, neapărat o vom împărtăși cu voi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente