(podcast) Ce înseamnă susținerea Maiei Sandu pentru organizatorii Rockit?! Artur Gurău: „Mesajele ei sunt importante pentru cei din IT și industriile creative”

gurau1111

Conferința Rockit, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, a fost marcată de o prezență importantă. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de susținere pentru organizatori, dar și pentru cei din domeniile IT și creative, chiar la începutul evenimentului.

Artur Gurău, unul dintre organizatori, susține că este pentru prima dată când cea mai importantă persoană din stat vine cu astfel de mesaje la Rockit. „Noi nu am vrut niciodată să fim asociați cu instituțiile statului, ca să fiu sincer, pentru că reputația instituțiilor noastre nu este cea mai bună. Dar, în același timp, trebuie să recunosc că nu poți să faci un lucru absolut deconectat și independent. Dacă vrei să produci impact și misiunea ta este să susții inovatorii digitali din Moldova, trebuie să fie aliniați mai mulți actori, atât din domeniul privat, cât și din cel public. Sunt foarte recunoscător doamnei președintă pentru că și-a făcut timp, dar și pentru ce a spus în mesajul ei. Declarațiile pe care le-a făcut sunt foarte importante și ele trebuiesc înțelese și de oamenii din domeniul educației, cât și de cei din serviciile publice. Mesajele ei au fost foarte importante pentru cei care lucrează în industriile creative și cei din IT, pentru că ei de fapt au auzit ce și-au dorit de mult să audă de la un președinte de țară, că inovațiile sunt importante și că vor fi susținute pe viitor”, spus Artur în cadrul podcastului “Mai Departe”.

Imediat după ce s-a terminat conferința Rockit 2021, Artur a plecat la Copenhaga, unde a prezentat o aplicație creată în Moldova la o un summit la care sunt prezenți reprezentanți ai mai multor țări.

„Eu sunt la Copenhaga, unde am prezentat la Copenhagen Democracy Summit (Summitului Democrației) produsul nostru, VoteMe App. De obicei eu organizez evenimente, însă de data aceasta am fost invitat la unul, ca să prezint o aplicație. Timp de trei luni am făcut parte dintr-un program de fellowship, în care am avut parte de cursuri săptămânale, discuții cu mentori, iar pe parcursul acestei perioade am reușit să îmbunătățim produsul nostru, iar partea finală a fost această prezentare, unde am și interacționat cu echipa Alianței pentru Democrație și cu Anders Fogh Rasmussen, care este fost secretar NATO și fost prim-ministru al Danemarcei”, a mai spus Artur Gurău în podcastul său.

Rezumatul ultimei ediții din primul sezon al podcastului „Mai Departe” cu Artur Gurău îl puteți asculta mai jos.

Întreaga discuție dintre Artur Gurău și Vadim Zgherea în cadrul podcastului „Mai Departe” o găsiți mai jos. La fel, puteți asculta podcastul pe Spotify, Apple Podcasts, Yandex Music, dar și alte rețele de audio streaming.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente