Maia Sandu a avut astăzi o întâlnire cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda. Despre ce au discutat omologii

123456543e

Președinta Maia Sandu a avut astăzi, 14 mai 2021, o întâlnire cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, care efectuează, în zilele de 13 și 14 mai, o vizită oficială în Republica Moldova. 

În cadrul acestei întâlniri oficiale, Maia Sandu, și președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, au discutat despre situația internă din Republica Moldova, evoluția ultimelor evenimente politice și pregătirea pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

„Pentru noi, vizita dumneavoastră este foarte importantă. Reconfirmă caracterul special al relației dintre țările noastre. Am avut câteva discuții foarte bune cu președintele Nauseda. Am vorbit despre situația internă din Republica Moldova, despre ultimele evoluții politice, despre pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate. Am discutat despre dorința cetățenilor Republicii Moldova de a-și construi un viitor prosper acasă, fără injustiție și corupție. Am discutat despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova pe plan intern și extern, inclusiv din regiune”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a mai menționat că Lituania a susținut agenda de reforme democratice din Republica Moldova.

„Contăm și în continuare pe sprijinul Lituaniei pentru agenda de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, dar și pentru consolidarea de cooperare în Parteneriatul Estic. În acest sens, reconfirm deschiderea Republicii Moldova de a avea o relație mai aprofundată cu UE”, a menționat președinta Sandu

Gitanas Nauseda a declarat că în cadrul întâlnirii că „prezența mea în Republica Moldova este pentru a sprijini cursul Republicii Moldova spre Europa. Cred că o să aprofundăm relațiile noastre financiare și comerciale”.

Potrivit Președinției, aceasta este prima vizită a unui șef de stat lituanian în Republica Moldova, în ultimii șase ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente