După împușcăturile de la școala din Kazan, autoritățile din regiune întocmesc lista adolescenților predispuși să încalce disciplina

kazan

Ministerul Educației din regiunea Murmansk a cerut organizațiilor subordonate să întocmească o listă a școlarilor, studenților și absolvenților din 2018-2020 „predispuși la încălcarea disciplinei”. Acțiunea a pornit după ce ieri, 11 mai, într-o școală din orașul Kazan (Rusia) a avut loc un atac armat, în urma căruia au decedat 11 persoane.

Documentul, semnat de șefa departamentului, Olga Dziuba, conține un link către un tabel în care conducerea instituțiilor de învățământ trebuie să introducă datele personale ale elevilor și studenților care sunt predispuși să încalce disciplina. Tabelul completat cu date personale și caracteristicile minorilor a fost cu acces public timp de câteva ore, ulterior creatorii tabelului au închis accesul la acesta, transmite Novaya Gazeta.

Foto: Novaya Gazeta

Referindu-se la evenimentele din Kazan, Dziuba raportează că ministerul „colectează informații” despre adolescenți care manifestă agresivitate nemotivată, au intrat în conflict cu profesorii și colegii, au adus arme la școală.

Ministra cere, de asemenea, să fie preluat controlul și asupra tinerilor care „și-au exprimat gânduri suicidale” și asupra celor „în legătură cu care există suspiciuni cu privire la o posibilă pregătire a infracțiunilor violente”.

Link-ul din document a oferit acces la datele personale ale aproximativ 300 de minori, părinții și tutorii acestora, inclusiv adresele de la domiciliu.

Foto: Novaya Gazeta

Printre „încălcările disciplinei” care au cauzat îngrijorare s-au numărat faptele aducerii armelor la școală, fumatul, înjurăturile și participarea la acțiuni publice.

Amintim că, în data de 11 mai, un tânăr de 19 ani a venit la o școală din Kazan cu un pistol dobândit legal și a împușcat în elevi și profesori. În urma atacului doi profesori și nouă elevi au decedat, iar cel puțin 20 de persoane sunt rănite. Tânărul studiase anterior în această școală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente