Un picnic nu înseamnă întotdeauna grătar și vin. Pentru a organiza o vacanță în natură, nu este necesar să umplem portbagajul cu mâncare și bere, apoi să luăm medicamente pentru digestie înainte de această masă în aer liber.
Menirea unui picnic este să ne distrăm în compania prietenilor sau a familiei în aer liber, iar în zilele noastre, după încheierea picnicului, este important să nu lăsăm murdărie în urma noastră.
Respectând regulile simple ale petrecerii timpului în aer liber, nu numai că vom face un lucru benefic pentru Mama Natură, dar vom arăta că putem avea grijă unul de celălalt.
#1. Cea mai importantă regulă pe care trebuie să o învățăm când ieșim în natură este să facem focul doar în locuri special amenajate și, dacă nu există un astfel de loc, putem cumpăra un mangal, lucru care o să fie de maximă utilitate în orice aventură. În orice caz, este mai puțin probabil ca focul să se răspândească prin pădure și să deteriorați solul.
#2. Acum este timpul cel mai potrivit în care insectele devin tot mai active. Prin urmare, nu ar trebui să ne îmbrăcăm, când mergem în sânul naturii, conform celor mai noi tendințe ale modei. Hainele pentru un picnic trebuie să fie practice, confortabile și cât mai închise, astfel încât orice căpușă sau oricare altă insectă să nu ne deranjeze.
#3. Neapărat vom spăla acasă toate legumele și fructele pentru a nu căuta apă curată în pădure sau pe un câmp. Ne vom asigura cu multă apă curată pentru spălarea mâinilor, cu o mască, cu săpun antibacterian și cu un dezinfectant, astfel încât să ne putem spăla mâinile murdare în orice moment și să ne protejăm de infecții.
#4. Să fim recunoscători naturii pentru faptul că ne-a primit în ospeție. Strângem gunoiul în urma noastră, nu lăsăm pungi acolo unde ne-am odihnit, pentru că nimeni nu le va lua în locul nostru. Nu rupem copaci, nu distrugem cuiburi și mușuroaie, nu poluăm apa, altfel nu vom mai avea unde să ne odihnim.
Noi am adunat câteva locuri interesante și neobișnuite pentru picnic, care sunt ascunse de ochii lumii, dar descoperite de Teleportravel.
#1. Pe traseul „Conacele din împrejurimile izvorului Jeloboc” există un loc minunat lângă lac unde putem organiza un picnic și putem admira natura. Autorul traseului recomandă oprirea în acest loc unde să ne bucurăm de peisajul care se deschide acolo.
# 2. Pe traseul „Perlele de nord-est ale Moldovei” există un loc minunat pentru picnic lângă râul Nistru. Acolo nimeni nu ne va deranja. E foarte liniștit și frumos.
#3. Pe traseul „Panorama râului Molovata” există locuri perfecte pentru a face un picnic. Este atât pe malul râului, cât și pe vârful unui deal cu o priveliște nemaivăzută deasupra Nistrului.
#4. Traseul „Legendele Căprianei” oferă mai întâi o călătorie prin pădure, iar mai apoi – relaxeze lângă lac. Pot fi luate și bastoane de trekking sau biciclete.
#5. Traseul „Din înălțimi spre adâncuri: Ivancea și Brănești” oferă odihnă la maximum în foișoare, pentru că teritoriul este amenajat special pentru recreere confortabilă în aer liber.
6. Traseul „Misterul Tirasului” reprezintă este o ședere plăcută pe malul Nistrului, unde există mai multe locuri de odihnă.