Cine sunt câștigătorii conferinței republicane științifico-practică a elevilor în domeniul agroindustrial

BeFunky-collage

Au fost anunțați câștigătorii și câștigătoarele celor mai bune lucrări de cercetare și experimentare practică, prezentate în cadrul Conferinței republicane științifico-practică a elevilor din învățământul profesional tehnic în domeniul agroindustrial. Aceștia au câștigat un premiu bănesc în valoare de 2 000 de lei.

Lucrările de cercetare și experimentare practică au vizat patru domenii: agricultură şi medicină veterinară; inginerie şi activități inginerești; fabricare şi prelucrare; afaceri şi administrare, servicii personale.

Conform clasamentului nominalizărilor, de Premiul mare și premiu bănesc s-au învrednicit: Berjan Lilia şi Niconov Iulius de la Centrul de Excelență în Horticultură şi Tehnologii Agricole din Ţaul, pentru cea mai bună lucrare în domeniul agricultură şi medicină veterinară.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană
Berjan Lilia

De asemenea, Bălățel Cristina, elevă la Centrul de Excelență în Viticultură şi Vinificație din Chişinău a primit premiu bănesc pentru lucrarea sa de cercetare în domeniul agricultură şi medicină veterinară prezentată în cadrul conferinței.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, păr, bijuterii şi îmbrăcăminte de exterior

Totodată, Premiul mare le-a revenit și elevilor: Cenușă Victor şi Rîbac Vladislav, de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca pentru lucrarea în domeniul inginerie şi activități inginerești.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană
Cenușă Victor

Sajin Iulian, elev la Colegiul Agroindustrial din Ungheni – domeniul fabricare şi prelucrare.

Cernopițchi Stanislav, elev la Colegiul de Medicină Veterinară şi Economie Agrară din Brătuşeni pentru lucrarea în domeniul afaceri şi administrare, servicii personale.

Pentru tematicile promovate și lucrările prezentate, ceilalți participanți au fost apreciați cu diplome ale Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și un set de enciclopedii ilustrate despre păsările și animalele din Republica Moldova (vol 1 și 2, autor Tudor Cozari).

Amintim, lucrările Conferinței s-au desfășurat în format online, în perioada 31 martie 2 aprilie 2021 și au avut drept scop promovarea tinerilor cu un interes sporit în domeniul de cercetare, analiză și stimularea acestora pentru a-și dezvolta continuu competențele profesionale de specialitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente