(foto) Nou pe piață. Vinăria Divus lansează gama de vinuri „Domeniile Vorniceni”. Ce putem găsi interesant în această colecție

BeFunky-collage (2)

Suntem deja obișnuiți cu fructul permis, de aceea vinăria Divus ne recomandă să încercăm noul lor produs din stilul secret de vinificare. Ne mutăm câteva secvențe longitudinale, adică fix la Vorniceni, satul unde întâlnim o cramă nouă, dar cu tradiții înrădăcinate în cultura vinificației. Vinăria sărbătorește astăzi lansarea seriei „Domeniile Vorniceni”, reprezentată de trei vinuri albe și unul rosé.

Aceste vinuri prezentate în premieră sunt variantele proaspete, din 2020, ale unor vinuri aflate pe prima pagină în portofoliul Divus.

 Sauvignon Blanc 2020

Ne duce cu gândul la prospețimea verii și abundă cu aromele sale minerale și cu o nervozitate aparte. Ediție de 1 850 de sticle.

 Fetească Regală 2020

Se naște din terroir-ul de centru al Moldovei. Este un vin floral și fructuos, cu un gust proaspăt și echilibrat. Ediție de 2 500 de sticle.

Viorica 2020

Rămâne a fi asemenea miresmei de primăvară sintetizată într-o explozie de arome de flori și de fructe coapte. Ediție de 2 500 de sticle.

 Cabernet Sauvignon

Combină în mod armonios taninurile specifice, aromele intense ale vinurilor roșii și prospețimea vinurilor albe. Ediție de 2 000 de sticle.

Vinificarea a fost realizată conform tehnologiei franceze de către enologul Vasile Bratu, un profesionist recent întors acasă după provocări pe podgoriile din Franța și România, unde a obținut o experiență bogată în cercetare și producere.


„Vinurile date sunt un experiment propriu, mai ales că sunt obținute din soiuri autohtone. Este pentru prima dată când vinific soiul Viorica. Trebuie să recunosc că am depus toată făptura mea în procesul de vinificare. Întreg procesul de obținere a vinului s-a bazat pe viziune proprie, așa că aceste vinuri le considerăm vinuri de autor”, a declarat enologul.

Rămâne doar să le gustați, să le apreciați și să o faceți cât mai curând, deoarece sunt realizate într-o ediție limitată. Le puteți găsi începând de astăzi la un preț de până la 130 de lei, în vinotecile Embargo, Carpe Diem, Vincuvin, DrinkStock, dar urmează să apară și pe rafturile din alte rețele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente