12 recomandări de podcast-uri de la Cătălina Albu, în germană, engleză, franceză, rusă și română

0-02-0a-abfef394b2a71f0cb8fa09261a1fdad0487073f43652b1a224b5c342baf1dee2_f986677d
Foto: archaeology.cornell.edu

Petrecem mult timp călătorind sau făcând treburi casnice şi avem necesitatea de a asculta ceva pe fundal. De aceea, podcast-urile reprezintă o inovaţie ce se dezvoltă şi se consumă tot mai mult. Echipa #diez încearcă să vină mereu cu recomandări utile de podcast-uri, iar de data aceasta, am rugat-o pe o tânără iniţiată în acest tip de conţinut audio să creeze o listă de titluri pentru cititorii noştri.

Astfel, Cătălina Albu, creatoare a podcast-ului „De ce nu”, ţi-a pregătit o serie de podcast-uri în cinci limbi diferite pentru a le putea practica sub forma auditivă şi pentru a explora conţinut inclusiv de peste hotare.

Limba germană

# Beste Freundinnen

Acesta este un podcast onest despre dragoste, sex și relații, creat de doi prieteni buni – Max și Jakob.

# So bin ich eben!

Stefanie Stahl este psihologă și autoarea bestsellerurilor precum „Copilul din tine trebuie să-și găsească o casă” și „Toată lumea este capabilă de relații”. Aici ea îți răspunde la întrebări despre relații și valoare de sine. În fiecare episod, ea vorbește cu moderatorul Lukas Klaschinski despre o întrebare din practica ei de zi cu zi. Acesta explică de ce să ne păstrăm propriul fel de a fi și arată posibile abordări despre cum ne putem elibera de vechile tipare.

# Verbrechen

Sabine Rückert, de la redacţia ZEIT, este expertă în criminalitate și în modul de combatere a acesteia. Ea a participat la mari procese penale, a scris rapoarte ale instanțelor premiate și a investigat cazuri penale de neimaginat. Prin raportare, a descoperit și două erori de justiție. Ea se ocupă de medicină legală și psihiatrie penală, precum și de evaluarea credibilității. Rückert cunoaște lumea combaterii criminalității de la secția de poliție la Curtea Federală de Justiție. Sabine Rückert vorbește cu Andreas Sentker, șeful departamentului de cunoștințe de la ZEIT, despre cazurile din experienţele ei în calitate de reporteră.

# Deutschlandfunk – Der Tag

Selectarea subiectelor despre societate, cercetare şi cultură în profunzime – acesta este scopul podcast-ului zilnic Der Tag.


# Die Lösung

Psihologa Lena Schiestel și moderatoarea Verena „Fiebi” Fiebiger discută despre emoții. Abordând cazuri reale, ei discută probleme pe care fiecare dintre noi le cunoaște: „Cum fac față eșecului?”, „Cum îi spun partenerului meu ce simt?”, „Cum pot face față durerii?”. Fiebi și Lena vorbesc empatic cu cei afectați și oferă sfaturi despre viață. În sesiunile lor de coaching, ei vorbesc și despre tehnici psihologice foarte practice și oferă sfaturi despre cum să depășim problemele. „Soluția” este o miniterapie sub formă de podcast, care oferă noi perspective.

Limba franceză

# Histoires de Succès

Acesta este un podcast săptămânal difuzat în fiecare joi dimineață. În fiecare săptămână, Fabrice Florent vorbește cu o persoană inspiraţională cu o carieră de succes.

# Histoires de Mecs

Histoires de Mecs (fostul The Boys Club) este un podcast care vorbeşte despre băieți şi despre masculinitate. De asemenea, autorul este Fabrice Florent.

# Histoires de Darons

Al treilea podcast marca Fabrice Florent, care discută despre paternitate.

Limba engleză

# Impact Theory with Tom Bilyeu

Impact Theory este o serie de interviuri axate pe afaceri și mentalităţi diferite, destinate tuturor care aspiră să cunoască secretele succesului. Podcast-ul este găzduit de Tom Bilyeu – un antreprenor și cofondator al companiei # 2 Inc. 500 Quest Nutrition și fostă gazdă a seriei de clipuri video de succes pe YouTube Inside Quest (vizionată de peste un milion de ori). Bilyeu este cunoscut pentru pasiunea și pregătirea sa. Întotdeauna dornic să învețe cu adevărat de la oaspeții săi, Bilyeu te motivează să pui imediat în aplicare ceea ce înveţi.

Limba rusă

# Психология на Дожде

În podcast-ul Психология на Дожде, psihologi și educatori de renume își împărtășesc opiniile cu privire la o varietate de subiecte – de la stres și dependențe până la crearea unui cuplu și la cauzele conflictelor familiale. Temele sunt diverse şi deseori iau în considerare specificul regiunii estice şi influenţa trecutului istoric rus în formarea gândirii societăţii.

Limba română

# SEENcer

Podcast-ul, mai mult sub formă de entertainment, creat de Laura Giurcanu, constă din conversaţii oneste, reale şi deschise cu oameni care ne inspiră şi care sunt populari în România.

# Florin Roşoga Podcas‪t‬

În fiecare săptămână, Florin Roşoga ia interviuri unor antreprenori români care locuiesc în România sau peste hotare.


O listă actualizată, creată de #diez a podcast-urilor din Moldova pe care merită să le urmărești, poţi să găseşti aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente